Καθένας με τον... πόνο του !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Καθένας με τον... πόνο του !

Χονδρός - Παπαστεργίου για Μεσοχώρα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6

-Ως επικοινωνιακή φιέστα της Ν.Δ. χαρακτηρίζει την αυριανή σύσκεψη για το φράγμα της Μεσοχώρας ο συντονιστής της επιτροπής περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χονδρός, μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97, 6

-Την παρουσία του στην αυριανή σύσκεψη σχολίασε τοποθετούμενος "Το υδροηλεκτρικό πρέπει να λειτουργήσει" και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου

 
Γιώργος Χονδρός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ( ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗΣ και... όχι μόνο!)

« Η πολιτική δεν γίνεται με επικοινωνιακές μαζώξεις, γίνεται με πολιτικές και διοικητικές πράξεις. Αν λοιπόν η κυβέρνηση της Ν.Δ θέλει να συνεχίσει αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή όταν ολόκληρος ο πλανήτης βοά για την κλιματική αλλαγή, κυβέρνηση είναι και μπορεί να το κάνει. Η αυριανή σύσκεψη λοιπόν είναι μια επικοινωνιακή φιέστα της Ν.Δ.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την εκτροπή του Αχελώου ήταν καθαρή και σαφής, τέθηκε και από τον Τσίπρα, έχει αποφασίσει λοιπόν να μη γίνει όπως έχει αποφασίσει και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, με καμία μορφή, δεν έχει κανένα  λόγο να παραστεί στη σύσκεψη της Πέμπτης που συγκαλεί η Ν.Δ. Αν λοιπόν η Ν.Δ και η κυβέρνηση έχει την πολιτική  διάθεση και βούληση να ανοίξει το θέμα για αυτό το μεγάλο έργο, υπάρχουν δημοκρατικά όργανα να το κάνει: να διοργανώσει μια ανοιχτή δημόσια και δημοκρατική συζήτηση στη Βουλή, να κληθούν όλα τα κόμματα και οι φορείς και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Σε μια τέτοια εκδήλωση, τότε φυσικά και είχε υποχρέωση να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια όμως κομματική φιέστα που θα γίνει σε ένα κυβερνητικό κτίριο, δεν έχει λόγο. Δεν ξέρουμε καν αν θα παραβρίσκεται ο πρωθυπουργός γιατί η σύσκεψη συγκαλείται από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, γιατί έχει σημασία αν την συγκαλεί ο πρωθυπουργός ή ένας Υπουργός του.

Σήμερα το μεσημέρι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχουν κληθεί  γιατί συνεδριάζει η επιτροπή περιβάλλοντος σύσκεψη στη Βουλή για να συζητήσουμε το θέμα και να καθορίσουμε την στάση μας. Δεν έχει κανέναν λόγο σύντροφος ή βουλευτής μας να πάει στην αυριανή σύσκεψη, σε μια επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστα της Ν.Δ., γιατί ως το 2023 ισχύουν τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής για τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα και αυτά ως τότε δεν μπορούν να αλλάξουν και η όποια αναθεώρηση αυτών των σχεδίων παίρνει ενάμιση χρόνο. Για αυτό και λέμε ότι είναι επικοινωνιακή φιέστα.

Ως Γιώργος Χονδρός λέω όχι, όχι, όχι, στη λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος Μεσοχώρας και όσο λοιπόν η Πολιτεία προσπαθεί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτό το έργο, χωρίς να λάβει υπόψιν τις ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας, ο Γιώργος Χονδρός θα είναι απέναντι.  Βεβαίως και θα κάνω κάτι για να σταματήσει και θα βάλω και την επιτροπή περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και την Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων, που είχε βγάλει ανακοίνωση και είχε πει να γίνουν ένα , δύο τρία πράγματα”.


Την παρουσία του στην αυριανή σύσκεψη σχολίασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, λέγοντας:« Επιτέλους να τελειώνουμε με αυτό το μεγάλο έργο. Κάθε νουνεχής άνθρωπος θέλει να γίνει αυτό το έργο, πρέπει να έχεις πρόβλημα αντίληψης για να μη θέλεις να γίνει.

Σε μερικά χρόνια θα κατοικήσουμε στον Άρη, δεν μπορούμε να βρούμε λύση για την στεγαστική αποκατάσταση των κατοίκων της Μεσοχώρας και στα όποια γεωλογικά φαινόμενα μπορεί να υπάρχουν; Μη τρελαινόμαστε.

Ας γίνει μια ακόμα... επικοινωνιακή -αν είναι- φιέστα όπως λένε κάποιοι, έχουν γίνει εκατοντάδες τόσες τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και επί ΣΥΡΙΖΑ, ας κάνουμε μια ακόμα μπορεί και να βγει κάτι.

Τι να πω άλλο, ας κάψουμε λίγο λιγνίτη ακόμα αν είναι, αφού δεν θέλουμε να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό εργαστάσιο της Μεσοχώρας, όταν έχουμε αναλάβει ως χώρα να στραφούμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συζητάμε δηλαδή ακόμα εν έτει 2020 αν χρειάζονται 160MW καθαρής ενέργειας για ένα έργο που κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν και θέλουν ακόμα να καίμε λιγνίτη;

Επιτέλους να σοβαρευτούμε και να τελειώνουμε με τις ιδεοληψίες και να προχωρήσουμε μπροστά, γιατί κάποια πράγματα , κάποιες ιδεοληψίες μας καίνε πια και τον εγκέφαλο. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η ιστορία.

Το υδροηλεκτρικό πρέπει να λειτουργήσει, για το θέμα της μερικής εκτροπής του Αχελώου, εκτροπής υπερχείλισης, θα τα συζητήσουμε και αυτά, γιατί και αυτά είναι χρήσιμα για τη Θεσσαλία».

 

 

Επιστροφή