Παπαστεργίου για Άντζελα: Θα την βοηθήσω... !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Παπαστεργίου για Άντζελα: Θα την βοηθήσω... !

Πολύ οργανωμένη, με εξέπληξε, περίπου μισό λεπτό μιλούσε για τα Τρίκαλα, έχουμε συνεργασία...




Την αναφορά της καγκελαρίου της Γερμανίας στο παράδειγμα της πόλης των Τρικάλων σχολίασε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου:


« Με εξέπληξε η αναφορά της Άνγκελα Μερκελ στα Τρίκαλα, δεν το περίμενα. Πρόεκυψε από τη συνεργασία που έχουμε με την ελληνογερμανική συνέλευση, και υποθέτω και από όσα της μετέφερε ο Υπουργός της ο κ. Μπάρτλε που ήταν εδώ πριν από ένα μήνα.

Ήταν λεπτομερής η αναφορά της, περίπου μισό λεπτό μιλούσε για τα Τρίκαλα.

Είναι αλήθεια πως ενώ η Γερμανία είναι πολύ οργανωμένη σε πολλά πράγματα, στο κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των smart cities δεν είναι τόσο μπροστά όσο εμείς.

Στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε αρχίσει με το ελληνογερμανικό οικονομικό επιμελητήριο, αυτό που ζητήθηκε ιδιαίτερα από τους γερμανούς είναι να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία από πράγματα που έχουμε κάνει στην Ελλάδα.

Και η αλήθεια είναι πως, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, ότι τα Τρίκαλα έχουν κάνει πολύ σοβαρή δουλειά πάνω σε αυτό.

Όταν μας ζητηθεί, θα πούμε την εμπειρία μας σε όσα έχουμε κάνει και έχουμε δει.

Είναι πολύ τιμητικό να γίνεται μια τέτοια αναφορά από την καγκελάριο Μερκελ.»



Στις δηλώσεις του Πρωτοσύγκελου Αλέξιου Κανίνα περί μη μετάδοσης του κορονωιου μέσω της Θείας Κοινωνίας  αντέδρασε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου:

« Με όσα ακούω νομίζω ότι είμαστε περίπου στον…Μεσαίωνα. Παρακαλώ τους ακροατές να αγνοήσουν τα λεγόμενα του Πρωτοσύγκελου, γιατί είναι κάτι τελείως αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Δεν μπορώ να ανεχθώ από έναν Άγιο Πατέρα να εκφράζει μέσω ΜΜΕ τέτοιες απόψεις.

Σκοπός μας δεν είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία, όμως δεν πρέπει και οι ίδιοι να μπαίνουν σε ξένα χωράφια όπως αυτά της επιστήμης. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της επιστήμης και της αλήθειας, όχι με το μεταφυσικό. Αν νοσήσει το 15% του πληθυσμού, το σύστημα υγείας μας δεν θα μπορέσει να το αντέξει.

 Η Εκκλησία έχει πολύ μεγάλη δύναμη στην Ελλάδα, και μπροστά της η πολιτική ηγεσία δεν παίρνει τη σωστή θέση. Όμως οι συμπολίτες μας πρέπει να ακούσουν την πολιτεία και την επιστήμη, όχι την αγυρτεία και τον κομπογιαννιτισμό. Είναι σαν το νερό του Καματερού και το φάρμακο του σκορπιού.»

Για το δημόσιο ευχαριστήριο που εξέδωσε μίλησε  σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο διευθυντής της ‘Α Παθολογικής ΓΝΤ Άγγελος Ζορμπάς:

 
« Όφειλα πρώτα ανθρωπίνως και μετά υπηρεσιακά να βγάλω το ευχαριστήριο για τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον υποδιοικητή της ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση, που αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος, λειτούργησαν τάχιστα και δεν αντιμετωπίζει ενδεχόμενο κατάρρευσης η κλινική.

Γιατί αν γινόταν το λάθος να γίνει 1 η Παθολογική κλινική αντί για 2, όπως στην Καρδίτσα, θα κατάρρεε όλη η κλινική. Η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου απαιτεί να είναι 2 οι κλινικές, δεν είναι το ζήτημα να έχουμε 2 Διευθυντές. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση να συγχωνευτούν οι κλινικές, μόνο πάνω από το…πτώμα μου.»

 

 

Επιστροφή