Η μουχλιασμένη Χρυσαυγιάδα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η μουχλιασμένη Χρυσαυγιάδα

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για τους καταδισμένους στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελική πρόταση συνεπής με τα προταθέντα ελαφρυντικά σε πολύ λίγους από την πάλαι ποτέ κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής οδηγεί αναπόφευκτα στην επιβολή μεγάλων ποινών κάθειρξης με γενικοπροληπτικό προσανατολισμό, αν και πάντοτε το εκκολαπτόμενο ''αβγό του φιδιού'' έχει ποικίλες και όχι μόνο μία αιτία, η κυριότερη όμως είναι η διαχρονική ανεπάρκεια της μεγαλύτερης μερίδας  του πολιτικού συστήματος.

Βλέπετε η μοίρα αυτής της χώρας συνδέεται άρρηκτα με τον κοτσαμπαδισμό και τις κλίκες από εποχής Κουντουριώτη και συνεχίζεται αμείωτη  μέσα από τις αυλές των Βασιλιάδων μέχρι τα εκλογομαγειρεία  των σημερινών πολιτικάντηδων...

Γι αυτό και η πρωτόγονη και ενίοτε προκαλούσα Χρυσή Αυγή πλέον έγινε "Ιφιγένεια" στην πολιτική σκακιέρα του τόπου.

Άλλωστε το στίγμα της υπόθεσης δόθηκε με την καταδίκη. Εγκληματική οργάνωση γάρ! Για να ακούνε οι μελλοντικοί επίδοξοι ιδρυτές κομμάτων και να μαραίνονται σαν τα "γιούλια του μπαχτσέ" για να ακούει το "πόπολο" και να παθαίνει αναφυλαξία.

Ο σκοπός και στόχος επετεύχθη. Το "σύστημα", ευτυχισμένο, μπαίνει πάλι στο καβούκι του... "Αποστολή εξετελέσθη".

Γι αυτό μην εκπλαγείτε, αν τις εξοντωτικές ποινές κάθειρξης ακολουθήσει το ανασταλτικό αποτέλεσμα της εφέσεως, τουθόπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει πως με την τυπική άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως κάθε καταδικασμένος παίρνει το καπελάκι του σαν κύριος και φεύγει μακριά από της φυλακής τα σίδερα... (που είναι για τους  λεβέντες...).

Εκτός κι αν το ανασταλτικό αποτέλεσμα εξαρτηθεί και από σεβαστή καταβολή εγγυήσεως για  τους καταδικασμένους με ποινές καθείρξεως ...

Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος


Πηγή: pronews.gr

 

 

Επιστροφή