Λάβρος κατά Σερέτη ο Κώστα Αγοραστός !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Λάβρος κατά Σερέτη ο Κώστα Αγοραστός !
Αιχμηρός στις σημερινές του δηλώσεις στη Λέσχη 97,6 ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας γιατί δεν υπήρξε καλύτερη προετοιμασία των θεσσαλικών νοσοκομείων  για το 2ο κύμα του κορονοϊού:


 « Από το Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική αλλά και με πρόβλεψη, είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν.

Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ; Τι κάναν τα Νοσοκομεία; Δεν έχει πάει κανένας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενώ τους έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Ακόμα δεν έχουν κάνει καμία προμήθεια, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μηχάνημα.


Δώσαμε 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ.

Ευθύνες για όλα αυτά έχουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων προφανώς, και όταν είπα να κάνουμε με όλους μια συνάντηση πήρα την απάντηση από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ότι αυτό είναι δική του δουλειά.

Αν η Περιφέρεια είχε στη δική της ευθύνη τα Νοσοκομεία θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, θα είχε μια σταθερή διοίκηση και θα απολογούνταν στον κόσμο και όχι σε αυτόν που τον διόρισε.»

 

 

Επιστροφή