Η..."εκδίκηση" της μπεκάτσας !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η...

Έντονες αντιδράσεις και στα Τρίκαλα για την απαγόρευση του κυνηγιού.
Βουνά και λαγκάδια του νομού θα ήταν γεμάτα αυτές τις μέρες καθώς είναι η εποχή του κυνηγιού της μπεκάτσας, δημοφιλές "άθλημα" για τους φίλους κυνηγούς.
Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι έχουν ζητήσει την εξαίρεση από τις απαγορεύσεις κάτι που δείχνει δύσκολο μετά και τις ανακοινώσεις που έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο ράδιο "ζυγός" ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων Σταύρος Τραγάνης υποστήριξε ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο το κυνήγι ασκείται ως άθλημα και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία της ατομικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους.

«Το κυνήγι δεν αποτελεί χώρο συγχρωτισμού, αφού θεωρείται ατομική αθλητική δραστηριότητα και διεξάγεται στην ύπαιθρο, τους κάμπους και τα βουνά.

Θεωρούμε ότι θα έπρεπε τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το αρμόδιο υπουργείο να επαναξιολογήσει το θέμα και να άρει την άδικη απαγόρευση για το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου», τόνισε.

Έντονες οι αντιδράσεις λοιπόν των κυνηγών και των Κυνηγετικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα στην απόφαση να τεθεί σε καραντίνα και το κυνήγι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. 

 

Επιστροφή