Λώρεν Κασσοπούλου: Δε νομίζω ότι έκανε καλό η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Λώρεν Κασσοπούλου: Δε νομίζω ότι έκανε καλό η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο...
Δεν υπάρχουν σήμερα οι κατάλληλες συνθήκες για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 η γραμματέας της νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ Λώρεν Κασσοπούλου:

«Η δική μας η δημοτική παράταξη, μπορώ να πω ότι δεν είναι και… ακριβώς δική μας. Οι δικοί μας σύμβουλοι, τα μέλη της νομαρχιακής μας, είναι ο Κώστας Κρεμμύδας, ο Θωμάς Χαχάμης, ο Στέφανος Βαβύλης, ο Δημήτρης Ζαιράκης και η Βούλα Βότσιου. Νομίζω ότι προσπαθούν και κάνουν το καλύτερο δυνατό. Υπάρχουν όμως αντικειμενικές δυσκολίες στην παράταξη αυτή. Κυρίως για το πώς προέκυψε η παράταξη αυτή.

Σέβομαι τον Κώστα Κρεμμύδα και το δικαίωμα και την υποχρέωση που έχει να λειτουργήσει την παράταξη του, όμως δεν μπορεί να μιλάει για λογαριασμό του ΚΙΝΑΛ. Όταν έρθει η ώρα το ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσει τι θα κάνει στο Δήμο και αλλού. Το 2019 υπήρχαν και άλλοι διαθέσιμοι υποψήφιοι, είχαν όμως δρομολογηθεί κάποιες εξελίξεις από τον κ. Λάππα, και δεν θέλαμε να διασπάσουμε την παράταξη ούτε να πάμε κόντρα σε δικά μας στελέχη.

Εγώ δε νομίζω ότι έκανε καλό η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι όταν ενώ τότε ήταν κυβέρνηση εξέλεξε 1 σύμβουλο μόνο, τον Γιώργο Λουλέ. Δείχνει ευθέως αυτό ότι κάτι δεν πήγε καλά. Προβλήματα υπάρχουν και στην Περιφέρεια στην παράταξη του κ. Τσιλιμίγκα. Εκτιμώ ότι δεν θα θέλει να ξαναείναι υποψήφιος ο κ. Τσιλιμίγκας, αλλά ούτε και το ΚΙΝΑΛ θα έχει ξανά υποψήφιο τον κ. Τσιλιμίγκα.

Τη στιγμή αυτή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κεντρική πολιτική σκηνή επηρεάζει και την τοπική κοινωνία.»

Ως μονόδρομο βλέπει τη συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6 ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Λάππας:

«Για τις εκλογές του ΄19, ναι μεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Χρύσα Ντιντή και ο Γιώργος Σπαθής, αλλά δεν ευδοκίμησαν τέτοιες προτάσεις. Δεν μπορούσαμε να δώσουμε στην κοινωνία ένα ξαναζεσταμένο και πολυκαιρισμένο ‘φαγητό’. Εγώ ζήτησα από τη νομαρχιακή να πάρει μια απόφαση, αν θα στηρίξει τη συνεργασία ή όχι. Και απάντηση δεν πήρα. Όπως και δεν θα έπαιρναν την ευθύνη να κατεβάζαμε μόνοι μας έναν συνδυασμό, και με βάση την εμπειρία, εκτιμώ ότι θα παίρναμε 10%.

Θεωρώ πως ο δρόμος της συνεργασίας είναι η μόνη λύση για να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και τις όποιες νευρώσεις πολιτικές υπάρχουν στο ιστορικό των 2 κομμάτων. Διότι δεν μπορεί ένα κυβερνητικό κόμμα του 32% όπως ήταν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να βγάλει ούτε 5 δημοτικούς συμβούλους.

Εγώ δεν επέβαλλα τότε τον Κώστα Κρεμμύδα. Πρωτοστάτησα σε έναν διάλογο κοινωνικό που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Δήλωσε ο καθένας τις προτιμήσεις του, και μέσα από συνεννόηση καταλήξαμε σε αυτή την επιλογή. Διερευνήθηκαν και άλλες υποψηφιότητες οι οποίες δεν απέδωσαν, όπως του Θανάση Κουστέλιου και άλλων, που είδαν ότι το πολιτικό πεδίο ήταν ναρκοθετημένο και αποστασιοποιήθηκαν.»

 

 

 

 


 

 

Επιστροφή