Ποιός... "covid 19"! - "Έρχεται ο ιός Joker που «χτυπά» το λογισμικό των smartphones !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

Τώρα θα δούμε τι... θα κάνετε !
(Δεν έχει βγει ακόμη... "εμβόλιο-αντιβίωση" - Αν βγει, θα... το κάνετε; ! )Ποιός είναι ο ιός Joker που «χτυπά» το λογισμικό των smartphones– Αυτές είναι οι οκτώ εφαρμοφές που πρέπει να διαγράψετε

Οκτώ εφαρμογές που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον ιό Joker καλούνται να διαγράψουν οι χρήστες των Smartphones.

Το Google Play έχει αφαιρέσει τις εφαρμογές από το Play Store, αλλά οι χρήστες Android καλούνται να τις διαγράψουν από τα τηλέφωνά τους.

Ο ιός αυτός έχει την δυνατότητα να χακάρει πληροφορίες όπως οι επαφές, τα γραπτά μηνύματα καθώς και να εγγράψει τον χρήστη σε ιστότοπους που προσφέρουν υπηρεσίες επί πληρωμή σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Quick Heal Security Lab.

Οι εφαρμογές που θεωρούνται επικίνδυνες είναι οι εξής:

Βοηθητικό Μήνυμα
Σαρωτής στοιχείων
Fast Magic SMS
Δωρεάν CamScanner
Μετάβαση Μηνύματα
Σούπερ Μήνυμα
Υπέροχο SMS
Ταπετσαρίες ταξιδιού

Σε δήλωσή της, η βελγική αστυνομία προέτρεψε τους χρήστες να αφαιρέσουν τις εφαρμογές και είπε: «Προειδοποίηση: Ο ιός Τζόκερ επιστρέφει στο Android. Κινδυνεύετε με μια μεγάλη…έκπληξη στο τέλος του μήνα στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή στην πιστωτική σας κάρτα».

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2017 και έκτοτε, η Google Play έχει αφαιρέσει 1.700 εφαρμογές που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό. Επανεμφανίστηκε το 2020 όταν ο ιός εντοπίστηκε σε 24 εφαρμογές στο Play Store – αλλά όχι πριν από τη λήψη των εν λόγω εφαρμογών.

Το Quick Heal Security Lab δήλωσε ότι οι χρήστες smartphone μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς κατεβάζοντας εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές και τους παρότρυνε να είναι προσεκτικοί όταν κάνουν κλικ σε συνδέσμους που λαμβάνουν στα μηνύματα.

 

 

Επιστροφή