Ντυμένος Αφρικανός φύλαρχος θα εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή έως ότου αποχωρήσει η Γαλλία από το Σαχέλ

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Με παραδοσιακή στολή φυλάρχου είναι αποφασισμένος να εμφανίζεται στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έως ότου η Γαλλία αποσυρθεί από την περιοχή του Σαχέλ στην υποσαχάρια Αφρική, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται μάλιστα να έχει βιντεοσκοπήσει διάγγελμα προς τους κατοίκους της περιοχής, αντίγραφο του οποίου έχει στη διάθεση το Βατράχι.


«Σαχελιώτες και Σαχελιώτισσες, επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας διαβεβαιώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί την Ελληνογαλλική συμφωνία, την οποία πριν θέλαμε αλλά τώρα δε θέλουμε, μέχρι να αποχωρήσουν τα Γαλλικά στρατεύματα από τον τόπο σας» αναφέρει στο μήνυμα του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Γνωρίζω ότι η παρουσία ειρηνευτικών δυνάμεων της Γαλλίας, της Ε.Ε., της Ένωσης Αφρικανικών Κρατών και του αποικιοκρατικού ΟΗΕ στην περιοχή σας έχει κάνει τη ζωή σας κόλαση. Σα χελλ δηλαδή. Χεχεχε, σα χελλ, το πιάσατε; Πως τα λέω» συνεχίζει στο διάγγελμα του ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι σύντομα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στην περιοχή για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει το ενδιαφέρον του για την περιοχή, καθώς οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής είχαν ζητήσει την τεχνογνωσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή λιμανιών στο έδαφος τους, μετά από δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα το 2017 να κατασκευάσει λιμάνι ξηράς στην Καστοριά.


Πηγή: tovatraxi.com

 

 

Επιστροφή