"Εμ μαλάτα, εμ γαλάτα, εμ τ' αρνί θηλ'κό τον Αύγουστο" η λογική του δημάρχου...*

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

Με το ζόρι: «Μύλος των Ξωτικών»!
                                               
Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου
   “Τα Τρίκαλα στέλνουν το φως τους σε όλη την Ελλάδα, που τόσο το έχει ανάγκη”, [δεν γνωρίζουμε ποιο ...φως (!) διαθέτει ο κύριος Παπαστεργίου], ήταν η επικοινωνιακή ατάκα του Δημάρχου Τρικκαίων, για να πάρει την απόφαση της παράταξής του και να γίνει φέτος ο Μύλος των Ξωτικών, εν μέσω πρωτοφανούς έξαρσης της πανδημίας, πρωτοφανούς υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αλλεπάλληλών εκατομβών θανάτων συμπατριωτών μας, με τον Ν. Τρικάλων στο κόκκινο, εδώ και πολύ καιρό.

   Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο είναι το “φως” που σαν άλλος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, διαθέτει ο πάντα χαρούμενος και φωτεινός Δήμαρχός μας και θέλει μ' αυτό να “φωτίσει την Ελλάδα”, καλώντας όλους τους Έλληνες να επισκεφτούν την πόλη μας!! Αλίμονό μας αν συμβεί αυτό!

   Παρά το “φαίνεσθαι”, που τόσο ενδιαφέρει τον καλό μας Δήμαρχο, μάλλον κι ο ίδιος φοβάται για το τι μέλλει γενέσθαι από ένα τέτοιο επικίνδυνο εγχείρημα που αναλαμβάνει μεσούσης της υγειονομικής κρίσης. Για αυτό πονηρά ετοιμάζει το άλλοθί του σε περίπτωση μιας επερχόμενης καταστροφής.

   Πώς; Επικαλείται εισηγήσεις επιτροπών δημόσιας υγείας, αποφάσεις ιατρικών συλλόγων και νοσηλευτών, αποφάσεις κυβέρνησης, αναμενόμενες (!) ΚΥΑ, κατανόηση της ανησυχίας μας (!), για να θέσει εν τέλει “επί τάπητος τις αποφάσεις που ήδη από το Φθινόπωρο ελήφθησαν από την e-trikala ΑΕ, την διοργανώτρια εταιρεία του Μύλου”!

   “Εμ γαλάτα, εμ μαλάτα, εμ αρνιά θηλ'κά τον Αυγούστο”* είναι η λογική του πολυσχιδούς Δημάρχου μας.

Αν συμβεί το Βατερλώ, εγώ απλώς προεδρεύω, συντασσόμενος με τους ειδικούς και πιο αρμόδιους από μένα. Αν όμως όλα πάνε καλά, ΕΓΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΩ!

   Αν δεν γίνει τίποτα ούτε φέτος, θα κινδυνέψει να ξεχαστεί η κιτς γιορτή του “Μύλου των Ξωτικών”, που στο πανελλήνιο είναι ταυτισμένη με ξεχωριστή αίγλη με το πρόσωπο του Κ. Παπαστεργίου (αν και ξεκίνησε επί δημαρχιακής θητείας Λάππα. Αλλά το 'πε ή το διευκρίνισε ποτέ και πουθενά αυτό ο νυν Δήμαρχός μας για να το μάθει ο κόσμος;).
   
*
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ
"Εμ μαλάτα, εμ γαλάτα, εμ τ' αρνί θηλ'κό τον Αύγουστο"

- ΣΥΜΦΕΡΟΝ (Τα θέλει όλα)

Λέγεται :
Για όσους τα θέλουν όλα ευνοικά και σύμφωνα με το συμφέρον τους.

 

 

Επιστροφή