Παπαστεργίου στη Λέσχη 97,6 για τη διαδοχή: "την Κυριακή πρέπει να τελειώσουμε γιατί... από βδομάδα έχω δουλειές στο υπουργείο"...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Παπαστεργίου στη Λέσχη 97,6 για τη διαδοχή:

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6 αναφέρθηκε στη διαδικασία διαδοχής του στον Δήμο Τρικκαίων.


Σαν ιδρυτής του συνδυασμού είναι αποφασισμένος να ελέγχει απόλυτα τον δήμο και μετά την αποχώρησή του ο Δημήτρης Παπαστεργίου.
Επιθυμεί η διαδοχή τώρα αλλά και η υποψηφιότητα του  Οκτωβρίου να είναι μέσα απο την  ομάδα.

"Προειδοποίησε" τα πολιτικά γραφεία :"Ο Δήμος δεν είναι -  και δεν γίνει - ακολούθημα κανενός πολιτικού γραφείου", άλλη υποψηφιότητα εκτός ομάδας θα με βρεί μπροστά της δήλωσε και... σχεδόν "απείλησε" : "Δεν το χω για πολύ να βγω στα χωριά και να κάνω συγκεντρώσεις μαζί με τον υποψήφιο μας".(!)
Το Σάββατο συζήτηση,  και την Κυριακή ψηφοφορία.
Γιατί όμως "βιάζεται";
Σίγουρα όχι επειδή από βδομάδα έχει... "δουλειές" στο υπουργείο.
Πληροφορίες από το περιβάλλον του λένε πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πετύχει τον στόχο του...
(Φαίνεται άλλωστε και από τα λεγόμενά του... Δεν κρύβεται)

Οι Fast track διαδικασίες που  έχει προγραμματίσει για τη διαδοχή του δείχνουν πως έχει αποφασίσει ποιόν -(α) θα στηρίξει...

Οι δηλώσεις :


« Η αλήθεια πως όλη αυτή η μετάβαση στο Υπουργείο έγινε πολύ γρήγορα, και σε ανθρώπινο και σε πολιτικό επίπεδο δεν πρόλαβα καν να χαιρετήσω ανθρώπους. Η δουλειά που έγινε στον Δήμο ήταν πολύ σημαντική, και τα έργα που έχουν διασφαλιστεί για την επόμενη θητεία θα την κάνουν αυτομάτως πολύ παραγωγική.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει η ομάδα να συνεχίσει. Γι αυτό και επιμένω ότι με τις διαδικασίες που θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, να εξασφαλίσουμε ότι ο μεταβατικός και μετέπειτα επικεφαλής, θα είναι μέσα από την ομάδα. Η ομάδα είναι μεγάλη, έχει βάσεις και ρίζες, και κατάφερε ένα μικρό θαύμα στο Δήμο μας.

Το Σάββατο θα μαζευτούμε να συζητήσουμε, γιατί υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε, και την Κυριακή θα ψηφίσουμε. Επειδή την επόμενη εβδομάδα περνάμε από τη Βουλή τις προγραμματικές θέσεις και πρέπει να είμαι εκεί, δεν νοείται να βγει καινούργιος Δήμαρχος και να μην είμαι εκεί, οπότε την Κυριακή πρέπει να τελειώσουμε.

Ακόμα δεν έχω μιλήσει με κανέναν, θα πρέπει όμως να συνεκτιμήσουμε τη διάθεση, τη γνώση, αλλά και τη δυνατότητα να κυβερνηθεί ο Δήμος, όπως και την εκλογιμότητα φυσικά.

Εγώ από την πλευρά μου θα διασφαλίσω ότι θα μείνει η ομάδα δεμένη. Από την άλλη, το λέω ξεκάθαρα, πως αν μέσα από την ομάδα προκύψουν άλλες τάσεις, θα με βρουν απέναντι.

Δεν το χω για πολύ να βγω στα χωριά και να κάνω συγκεντρώσεις μαζί με τον υποψήφιο μας.

Θεωρώ πως υπάρχει άνθρωπος στην ομάδα που μπορεί να συνεχίσει. Δεν θα αφήσουμε μια ομάδα που έχει παλέψει δέκα χρόνια τώρα, να καπελωθεί από κάποιον άλλο.
Τα πολιτικά γραφεία του Νομού μας ήταν πολύ διακριτικά ως τώρα απέναντι στον Δήμο, κανένα γραφείο δεν επέμενε για οτιδήποτε και είχαμε καλή συνεργασία.

Αυτό νομίζω ότι πρέπει να διατηρηθεί.
 Ο Δήμος δεν είναι ακολούθημα κανενός πολιτικού γραφείου, και δεν γίνει ακολούθημα κανενός πολιτικού γραφείου.»

 

 

Επιστροφή