Προβληματισμός στου Μαξίμου με την πρόταση της Κατερίνας για Επανίδρυση των Μ.Ο.Μ.Α

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Προβληματισμός στου Μαξίμου με την πρόταση της Κατερίνας για  Επανίδρυση των Μ.Ο.Μ.Α
"Εγκεφαλικό" μεγαλο-εργολάβων της χώρας από τις δηλώσεις της...

Η πρόταση της βουλευτού Τρικάλων Κατερίνας Παπακώστα στον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια για την Επανίδρυση των Μ.Ο.Μ.Α προκάλεσε όπως ήταν φυσικό "πανικό"  στις τάξεις των βαρώνων των μεγάλων τεχνικών έργων της χώρας οι οποίοι "έντρομοι" έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στον αγαπημένο τους πρόεδρο Κυριάκο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από την Κυρία Παπακώστα (σχεδόν θα παρακαλέσει λένε οι πληροφορίες) να μην επιμείνει στην πρότασή της γιατί όπως της εξήγησε κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι σχέσεις του με την συμπαθή τάξη των εργολάβων οι οποίοι τόσο στήριξαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν (τον ίδιο) αλλά και την χώρα.  Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Επανίδρυση των Μ.Ο.Μ.Α πρότεινε η Κ. Παπακώστα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Με αφορμή τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν κατά την διαχείριση της καταστροφικής πλημμύρας, που έπληξε τη Θεσσαλία, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, 2023, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Η Βουλευτής, ευχαρίστησε τον Υπουργό για τις άμεσες ενέργειές του αναφορικά με την κινητοποίηση του στρατού, προς συνδρομή των τοπικών κλιμακίων, τόσο στη διαχείριση της πλημμύρας, τη διάσωση των πλημμυροπαθών και την υποστήριξη εγκατάστασης έκτακτων δομών για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο, όσο και στο έργο της περισυλλογής των νεκρών ζώων στη Θεσσαλία.

«Έχουμε ανάγκη από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα αναλαμβάνει την διαχείριση αντίστοιχων κρίσεων, οργανωμένα και με σωστό συντονισμό», ανέφερε η Βουλευτής,
θέτοντας, στο πλαίσιο αυτό, υπ’όψιν του Υπουργού, την πρότασή της για την επανίδρυση των Μεικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης, γνωστών και ως Μ.Ο.Μ.Α.

Οι κατασκευαστικές μονάδες, οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο, με σκοπό να αναλάβουν το απαιτητικό έργο της ανασυγκρότησης της χώρας, μέσω της υλοποίησης μεγάλων έργων υποδομής, οδοποιίας, αλλά και μικρότερων εγγειοβελτιωτικών και οικοδομικών έργων, καταργήθηκαν το 1992, αφήνοντας, όμως πίσω ένα τεράστιο έργο.

«Η πρόσφατη, σφοδρή κακοκαιρία, η οποία έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας και ανέδειξε την ανάγκη αποτελεσματικού συντονισμού, αλλά και κινητοποίησης σε πολλαπλά επίπεδα, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα ακόμα τραγικό αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, η οποία επιτάσσει την ανάληψη πρωτοβουλιών και τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού», ανέφερε η Βουλευτής.

«Η λειτουργία των Μ.Ο.Μ.Α., μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε τρέχουσα και μελλοντική έκτακτη, αλλά και τακτική ανάγκη, διαμέσου της διάθεσης εξειδικευμένου προσωπικού και μηχανημάτων, της συνεργασίας των διαφόρων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της απασχόλησης μόνιμου ή με σύμβαση πολιτικού, τεχνικού προσωπικού, δίνοντας λύση, ακόμα και στο θέμα της απορρόφησης των πληγέντων και μη, ανέργων, τεχνικών επαγγελματιών».

Σύμφωνα με την Βουλευτή, η διευκόλυνση που θα προκύψει στην εκτέλεση έργων υποδομής, σε όλη την έκταση της χώρας, καθώς και η αξιοποίηση των ομάδων αυτών σε επιχειρησιακές ανάγκες, όπως αυτή της συνδρομής σε έκτακτες περιόδους κρίσης, μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον κρατικό μηχανισμό, «ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το έργο προόδου και ανάπτυξης που η καταργηθείσα δομή επέδειξε μέχρι και την παύση της λειτουργίας της».

Η πρόταση της Βουλευτού, συζητήθηκε εκτενώς με τον Υπουργό και αναμένεται να τεθεί υπ’οψιν και του ιδίου του Πρωθυπουργού.

 

 

Επιστροφή