Το «Πολυτεχνείο» ζει;

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο κ. Λαλιώτης
Ο κ. Λαλιώτης, διαβάζω στο Newsbreak, άστραψε και βρόντηξε. Κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ο μόνος πολιτικός ηγέτης που δεν έχει εκδώσει ποτέ καμία ανακοίνωση, δεν έχει προβεί ποτέ σε καμία δήλωση για την εξέγερση και τη θυσία του Πολυτεχνείου».


Αυτό έπρεπε να το πει ο κ. Λαλιώτης τού Καραμανλή ζώντος, οπότε τότε θα είχε και την ευκαιρία να τον ρωτήσει γιατί τήρησε αυτή τη στάση. Μπορεί, βρε αδελφέ, κάτι να ήξερε.

Ακόμα, ο κ. Λαλιώτης καλεί το ΚΚΕ να αποκηρύξει το κείμενο της«Πανσπουδαστικής No 8», που κατονόμαζε ως «350 προβοκάτορες του Ρουφογάλη» τους φοιτητές που κατέβηκαν σε πορεία από την οδό Σόλωνος και έφτασαν στο Πολυτεχνείο, σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια». Εχουν πολύ πλάκα αυτοί οι αγωνιστές.

Δηλαδή, αν βγει τώρα το ΚΚΕ ύστερα από 50 χρόνια και πει «συγγνώμη, αλλά τότε δεν ήξερα τι έλεγα», θα είναι όλα καλά; Ημαρτον, ρε! Βέβαια, το ΚΚΕ μάς έχει συνηθίσει σε ετεροχρονισμένες αποκαταστάσεις. Θυμίζω ότι διέγραψε τον Βελουχιώτη το 1945 και τον μισοαποκατέστησε (πολιτικά, όχι κομματικά…) το 2011, 66 χρόνια αργότερα, και τον Ζαχαριάδη έπειτα από 56 χρόνια.

Άρα, ας κάνει υπομονή ο κ. Λαλιώτης, κατά το 2030 το ΚΚΕ θα αποκαταστήσει την αλήθεια. Πώς είπατε;


 

 

Επιστροφή