Τελικά, πρέπει να είναι... "πολλά τα λεφτά" που πέφτουν στην Μεσοχώρα !
Κοτρώνης VS Χονδρός στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6
Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του σωματείου ιδιοκτητών ακινήτων που κατακλύζονται από το υδροηλεκτρικό έργο του ταμιευτήρα Μεσοχώρας σχολίασαν μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Ντίνος Κοτρώνης και ο Γιώργος Χονδρός.
Συγκεκριμένα, ο Ντίνος Κοτρώνης στάθηκε στις αποζημιώσεις των κατοικιών λέγοντας :
« Αυτό που ξεκινάει πλέον για τους κατοίκους της Μεσοχώρας, είναι να δούμε τις αποζημιώσεις και την αποκατάσταση του χωριού, όπου με σοβαρότητα και χωρίς ακραίες φωνές πρέπει να δούμε πώς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως χωριό.
Όλα έτοιμα είναι και για την μετεγκατάσταση κάποιων οικιών, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η τιμή μονάδας για την κατασκευή των νέων κατοικιών. Με βάση τα ισχύοντα θα πάρουμε 500 ευρώ το τετραγωνικό, που είναι δυστυχώς εξευτελιστική τιμή και θα διώξει τους κατοίκους. Θα πρέπει να επέμβει και η πολιτεία ώστε να δοθεί μια ικανοποιητική τιμή, πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στο διπλάσιο.
Είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι και η Ευρώπη λέει ότι πρέπει να λειτουργήσει το φράγμα της Μεσοχώρας, θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο, αλλά είναι σημαντική η βάση της αποκατάστασης των κατοίκων.»
Αντίθετα, ο Γιώργος Χονδρός προανήγγειλε και νέες προσφυγές :
« Είναι σαν να παίζουμε έναν αγώνα 8 φορές, μέχρι να βρεθεί ένας διαιτητής που να δώσει ψεύτικο πέναλτι ώστε να κερδίσει η ομάδα που πάντα έχανε. Αυτό γινόταν. Εκδικαζόταν το ίδιο πράγμα, άλλαζε η πολιτεία το όνομα του έργου, άλλαζε το δικαστή, και επί 7 φορές συνεχόμενες καταδικαζόταν και την 8η δικαιώνεται. Δεν μπορεί να το λέμε ευνομούμενη πολιτεία αυτό.
Η απόφαση αυτή θα προσβληθεί από εμάς εκ νέου φυσικά, δεν θα τελειώσει ποτέ αυτή η ιστορία, όσο η ελληνική πολιτεία προσπαθεί να νομιμοποιήσει ένα παράνομο έργο. Δεν είναι ότι απλά έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είναι ότι άλλαξε η κοινωνική πραγματικότητα.
Ήταν ένα έργο για τις ανάγκες του ’80, και τώρα οδεύουμε προς το 2030. Ας επικεντρωθούν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις σε άλλα προβλήματα της Θεσσαλίας, και ας αφήσουν το φράγμα της Μεσοχώρας, ένα φάντασμα του παρελθόντος είναι.
Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκε υπέρ του φράγματος έλαβε τα επίχειρα, του στοίχισε αυτό.»