Καταγγέλλοντας του "Βαρβάρους"...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Καταγγέλλοντας του

Του Θανάση Κ.

Όταν ένα καθεστώς δεν μπορεί να λειτουργήσει και περνά σταδιακά στην ανεπάρκεια, στην παράλυση και τελικά στην πλήρη παρακμή, εμφανίζει τα εξής «συμπτώματα»:


-- Αρχικά, δεν μπορεί να λύσει τα τρέχοντα προβλήματα της κοινωνίας...
-- Ύστερα, δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην κοινωνία και στο μέλλον της...
-- Ύστερα, όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά αρχίζει να δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, να χειροτερεύει την κατάσταση και να διχάζει τον κόσμο...
-- Τέλος, αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι σωστό, αρχίζει να ανακαλύπτει «βάρβαρους», για να συσπειρώσει τον κόσμο εναντίον τους...

Αυτό το τελευταίο η επίκληση των "Βαρβάρων", είναι ασφαλές σύμπτωμα παράλυσης και παρακμής στις πιο διαφορετικές ιστορικές περιόδους και για τα πιο διαφορετικά καθεστώτα...

-- Για την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Τρίτου μ.Χ αιώνα "Βάρβαροι" ήταν οι Χριστιανοί.

-- Για τον Μεσαιωνικό κόσμο στην Ευρώπη, βάρβαροι ήταν οι «αιρετικοί» και οι «μάγισσες» - θεραπαινίδες του Σατανά...
-- Για τη Δύση των πρώτων ψυχροπολεμικών δεκαετιών, "Βάρβαροι" ήταν «ο Κομμουνιστικός Κίνδυνος»...

-- Για τις – μακαρία τη λήξει, πλέον -  Σοσιαλιστικές χώρες αντίστοιχα, "Βάρβαροι" ήταν «οι πράκτορες του Ιμπεριαλισμού» που βυσσοδομούσαν, λέει, να ανατρέψουν «τις μεγάλες σοσιαλιστικές κατακτήσεις».
Και για τις παραπαίουσες ελίτ της Δύσης "Βάρβαροι" σήμερα είναι... η Ακροδεξιά!

Εδώ βρισκόμαστε σήμερα:
* Όταν διαφωνείς με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μεταναστών από τις μουσουλμανικές χώρες στην Δύση, θεωρείσαι "μισαλλόδοξος", και "ρατσιστής". Δηλαδή «ακροδεξιός»...

* Όταν διαφωνείς με τον ξέφρενο «δικαιωματισμό» θεωρείσαι "σεξιστής" και, ασφαλώς..."ακροδεξιός". Δεν τους νοιάζει αν η διαφωνία αφορά ΟΧΙ τα δικαιώματα όσων επιλέγουν "διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό", αλλά την άνωθεν επιβολή κατάργησης των εννοιών "μάνα" και "πατέρας" για όλους τους υπόλοιπους, ώστε να μη νοιώθουν ότι... "εξαιρούνται" όσοι δεν μπορούν να γίνουν "μάνα" ή "πατέρας".

Εδώ τα δικαιώματα κάποιων ολίγων παραβιάζουν τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων - τον πολλών, που θέλουν να νοιώθουν πατεράδες και μανάδες, ή να τιμούν τους πατεράδες και τις μανάδες τους.

Όπως δεν τους νοιάζουν και τα δικαιώματα των παιδιών, που δίνονται για τεκνοθεσία σε "οικογένειες" όπου ΔΕΝ θα γνωρίσουν ποτέ "μάνα" ή "πατέρα"...

* Όταν διαφωνείς με την βίαιη και εσπευσμένη κατάργηση των υδρογονανθράκων (Net Zero), θεωρείσαι "αρνητής της κλιματικής κρίσης" και, βεβαίως... "ψεκασμένος ακροδεξιός" (ή και... "οπαδός των πετρελαϊκών συμφερόντων").

Δεν τους νοιάζει αν η βεβιασμένη και αναγκαστική "πράσινη μετάβαση" οδηγεί σε ενεργειακή πενία, σε κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας, σε αποβιομηχάνιση - ακόμα και σε επισιτιστική κρίση (αφού επιβάλλει και τη συρρίκνωση της πρωτογενούς παραγωγής).

Η βιομηχανία, η ενεργειακή επάρκεια, η ανταγωνιστικότητα (μέσα από τις συνεχείς καινοτομίες) και η επισιτιστική επάρκεια (μέσα από το εμπόριο) υπήρξαν στην καρδιά του σύγχρονου Δυτικού Κόσμου.

Σήμερα όλα αυτά διαγράφονται με μια μονοκονδυλιά στο όνομα μιας ακραίας κινδυνολογίας που η ίδια ομολογεί ότι τα μέτρα που προτείνει ΔΕΝ μπορούν να αποσοβήσουν την κρίση που "προβλέπει"...
Αυτή είναι η "νέα Ατζέντα" που επιβλήθηκε άνωθεν!

Ήδη οδηγεί σε υπαρξιακά αδιέξοδα τις δυτικές κοινωνίες και καταρρέει...
Την τελευταία δεκαετία μια παράδοξη συμμαχία ακραίων "Πράσινων" (που δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή Οικολογία)  και ακραίων "νεοφιλελευθέρων" (που δεν έχουν καμία σχέση με τον παραδοσιακό φιλελευθερισμό)
και ακραίων οπαδών της "νέας Αριστεράς" (που δεν έχουν καμία σχέση με τον παραδοσιακό Μαρξισμό)  επέβαλαν τις πολιτικές τους στην Δύση, και οδήγησαν σε αδιέξοδα!

Οι παντός είδους και πάσης αποχρώσεως ΑΚΡΑΙΟΙ, προσπάθησαν να φτιάξουν το... νέο "Κέντρο" και να επιβάλλουν τη "νέα Ατζέντα" τους οδηγώντας σε
μια αληθινή ΔΥΣΤΟΠΙΑ!

Οδήγησαν:
Σε ενδημική ακρίβεια και επίμονο πληθωρισμό (που δεν αντιμετωπίζεται με παραδοσιακά νομισματικά μέσα αύξησης των επιτοκίων),  σε οικονομική στασιμότητα και αποβιομηχάνιση (ειδικά στην Ευρώπη), σε ραγδαία πληθυσμιακά αλλοίωση, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα,   σε διάλυση του κοινωνικού ιστού,
σε έξαρση ταραχών και ανασφάλειας,
και σε πρωτοφανείς κοινωνικές πολώσεις...

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές έγινες εμφανές σε όλη την Ευρώπη ότι οι κοινωνίες απομακρύνθηκαν από τα κόμματα που επέβαλαν αυτές τις απόψεις - κυρίως από τους Πράσινους και τους Νεοφιλελεύθερους - και κινήθηκαν δεξιότερα:

 Σε κεντροδεξιά κόμματα που φρόντισαν να μετακινηθούν δεξιότερα (όπως πολλά κόμματα μέλη του ΕΛΚ, π.χ. οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας και οι αντίστοιχοι της Ισπανίας) είτε σε κόμματα δεξιότερα της "Κεντροδεξιάς" που τα εμφανίζουν σήμερα "ακροδεξιά"! Χωρίς να είναι αναγκαστικά...

Μεγάλη άνοδος της "ακροδεξιάς" δεν υπάρχει! Ακόμα...
Μόλις 16 έδρες (στις 720) ήταν η αύξηση των εδρών των δύο Δεξιών ομάδων της Ευρώπης (της Μελόνι και της Λεπέν) πέραν της Κεντροδεξιάς του ΕΛΚ...

Αλλά ο "μπαμπούλας" της ακροδεξιάς έχει ήδη εμφανιστεί, ως η κύρια "υπαρξιακή απειλή της Ευρώπης"!

Αυτοί που με τις ασυνάρτητες πολιτικές τους έσπρωξαν τις κοινωνίες στην απόγνωση, τώρα ζητούν... σταυροφορίες κατά της "ακροδεξιάς", την άνοδο της οποίας οι ίδιοι πυροδοτούν!
Για να καταλάβετε το κατάντημά τους, στη Γαλλία έκαναν διαδηλώσεις μετά τις εκλογές για να καταγγείλουν το... "εκλογικό αποτέλεσμα".

Προσέξτε: Δεν αμφισβητούν το αποτέλεσμα, δεν μιλάνε για "νοθεία"...

Καταγγέλλουν τον τρόπο που ψήφισε ο λαός!  

Τόσο... "δημοκράτες" τρομάρα τους!

Δεν τους περνά από το μυαλό ότι είναι οι ίδιοι, με τον αχαλίνωτο δικαιωματισμό τους, με τις πράσινες ασυναρτησίες τους, με την αυτοχειριστική ενεργειακή πολιτική τους και με την στήριξή τους στη μαζική παράνομη μετανάστευση, που αποδυνάμωσαν τα παραδοσιακά τους κόμματα - σπρώχνοντας τις λαϊκές μάζες στην απόγνωση και το εκλογικό σώμα στα δεξιά.
Δεν τους περνά από το μυαλό, ότι οι ίδιοι είναι οι μεγάλοι "χορηγοί" των "Βαρβάρων" που επικαλούνται συνεχώς!
Ότι οι ίδιοι φέρνουν συνεχώς της "ακροδεξιά" που καταγγέλλουν...

Σε όποιες χώρες μπήκε φραγμός στην νεοφιλελεύθερη "νέα ατζέντα", η μετακίνηση προς την "ακροδεξιά" μετριάστηκε ή μηδενίστηκε.
Όπου τα κόμματα του ΕΛΚ μετακινήθηκαν τα ίδια δεξιότερα για να ανακόψουν την μετακίνηση του εκλογικού σώματος ακόμα δεξιότερα, αυτό δούλεψε.

Όπου είχαν μεσολαβήσει κυβερνήσεις που επέβαλαν πολύ αυστηρούς κανόνες εισόδου ή εγκατάστασης παράνομων μεταναστών, η μετακίνηση του εκλογικού σώματος δεξιότερα σταμάτησε. Για παράδειγμα, στη Σουηδία και στην Φιλανδία, όπου είχαμε ήδη "σκληρές" δεξιές κυβερνήσεις ή στη Δανία, όπου η Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση είχε ήδη πάρει σκληρά μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης, δεν υπήρξε (περαιτέρω) μετακίνηση στα δεξιά.

Αντίθετα στην Γαλλία και στη Γερμανία, όπου οι κυβερνήσεις των "Κεντρώων" του Μακρόν και των Πράσινο-φιλελεύθερων-σοσιαλδημοκρατών του Σόλτς είχαν επιβάλλει πλήρως τη "νέα ατζέντα" τους, τα κυβερνητικά κόμματα κατέρρευσαν κυριολεκτικά και η μετακίνηση δεξιότερα ήταν πιο αισθητή. Στη Γερμανία ακόμα και η εγχώρια αριστερά εκφράστηκε τελικώς από το κόμμα της κας Wagenknect, το οποίο στο Ευρωκοινοβούλιο μετράει ως "αριστερά", αλλά οι θέσεις τους στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης, της ενέργειας και του δικαιωματισμού είναι ... ταυτόσημες με εκείνες του ακροδεξιού AfD!

Μ' άλλα λόγια είναι η "νέα ατζέντα" των δικαιωματιστών που σπρώχνει τις δυτικές κοινωνίες δεξιότερα.
Η σπασμωδική αντίδραση των Βρυξελλών ήταν να απομονώσουν, ως "ακροδεξιούς", όσους διαφωνούν ανοιχτά πια με την "νέα ατζέντα".

Πρώτα επιχείρησαν να βγάλουν ακροδεξιά τη Μελόνι. Τον Οκτώβριο του 2022, τις παραμονές των Ιταλικών εκλογών, ανοικτά "προειδοποιούσαν" (στην πραγματικότητα απειλούσαν) τους Ιταλούς ψηφοφόρους να ΜΗΝ ψηφίσουν ούτε τη Μελόνι ούτε τον Σαλβίνι...

Όταν τελικά νίκησε η Μελόνι και σχημάτισε κυβέρνηση μαζί με τον Σαλβίνι οι ίδιοι που ως την προηγούμενη μέρα τους κατήγγειλαν ως "ακροδεξιούς" αμέσως μετά πανηγύριζαν την... "νίκη της Κεντροδεξιάς"!

Η "ακροδεξιά" που ως χθες κατήγγελλαν, μετατράπηκε, μέσα σε μια μόνο νύχτα, σε... "Κεντροδεξιά".
Τώρα προσπαθούν να καλοπιάσουν την Μελόνι, να μη δημιουργήσει συνασπισμό μαζί με τη Λεπέν.
Και τώρα επιχειρούν να απομονώσουν τη Λεπέν.

Όμως ήδη το Γκολικό (Κεντροδεξιό) Κόμμα διασπάστηκε. Κι ένα μέρος των ψηφοφόρων του, τουλάχιστον, θα ψηφίσει Λεπέν. Όπως και ένα μέρος των Γάλλων Εβραίων (ακόμα και πρόσωπα που είχαν διακριθεί στο παρελθόν για κυνήγι συνεργατών των Ναζί) θα ψηφίσουν Λεπέν! 

Καταγγέλλουν τη Λεπέν ότι είναι "φιλικά προσκείμενη" προς τον Πούτιν, αλλά δεν μας λένε ότι η μεγαλύτερη δύναμη του αντίπαλου "Λαϊκού Μετώπου" το οποίο στηρίζουν γιατί στέκεται απέναντι στη Λεπέν, ο Μαλανσόν, είναι πολύ πιο ανοικτά υπέρ του Πούτιν! Όπως είναι και υπέρ της Χαμάς...

Ενώ η Λεπέν έχει μετακινηθεί από παλαιότερες θέσεις της υπέρ της Ρωσίας και στο Μεσανατολικό στηρίζει αναφανδόν το Ισραήλ (όπως κάνει και ο Βίλντερς της Ολλανδίας).
Αν σπάσει αυτή η "απομόνωση", αυτή η "υγειονομική ζώνη" (cordon sanitaire) στην οποία προσπαθούν να "περικλύσουν" την Λεπέν, αυτό θα έχει σεισμικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην Γαλλία. Αλλά και στην Ευρώπη συνολικά...
Η Μελόνι ήδη έσπασε την απομόνωσή της. Αν τη σπάσει και η Λεπέν κι αν οι δυό τους καταφέρουν να συνεργαστούν, τότε η Ευρώπη μπορεί να βρει το βηματισμό της.

Δεν είναι σίγουρο. Και δεν θα είναι εύκολο.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η "νέα ατζέντα" ΑΠΟ-σταθεροποιεί τα πάντα, πρέπει να ανακοπεί και θα ανακοπεί! Δεν πάει πουθενά. Και δημιουργεί η ίδια τα "αντισώματα" που θα την εξουδετερώσουν.
Το ερώτημα είναι, αν η "νέα ατζέντα" θα ανακοπεί πριν διαλύσει την Ευρώπη.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε την ατυχέστατη έμπνευση να προσχωρήσει στην "νέα ατζέντα", την ώρα που αυτή ήδη έχανε έδαφος στην Ευρώπη και λίγο πριν καταρρεύσει με πάταγο.

Κι όταν ήλθε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν περίμενε το 28% - κι ούτε κατάλαβε τι έγινε...
Κυρίως δεν κατάλαβε ότι η "στροφή στο Κέντρο" την οποία επαγγέλλεται είναι στροφή στη "νέα ατζέντα" που ηττάται παντού στην Ευρώπη και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ιστορικά ονομάζουμε "Κέντρο" (και ορίζεται ως ταυτόχρονη  οριοθέτηση από αμφότερα τα "άκρα"!).
Δεν κατάλαβε ότι συνδέθηκε με κάτι που καταρρέει παντού...

Δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος αποδοκίμασε αυτή τη "νέα ατζέντα" (που την έχουν υιοθετήσει και τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα στην Ελλάδα) και δεν πάει να ψηφίσει καθόλου! Ακόμα δεν μετακινείται δεξιότερα σε σημαντικό βαθμό...
Δεν κατάλαβε ότι αυτό που ονομάζει "στροφή στο Κέντρο" είναι στην πραγματικότητα μετατόπιση στα Αριστερά! Την ώρα που όλες οι κοινωνίες στην Ευρώπη μετατοπίζονται δεξιότερα!
Δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος ψήφιζε ΝΔ τα τελευταία χρόνια και μέχρι πέρσι - με ποσοστά της τάξης του 40% - για να ΜΗΝ επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Και μόλις εξουδετερώθηκε πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ, έστρεψαν τη ΝΔ σε απόψεις ...ΣΥΡΙΖΑ- Ποταμιού! Κι οι ψηφοφόροι που μέχρι πέρσι τους ψήφιζαν μαζικά, τώρα τους εγκατέλειψαν μαζικά.
Και μαζί εγκατέλειψαν και τις κάλπες, γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν...

Δεν κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Κασσελάκης έχουν ήδη περιθωριοποιηθεί κι ότι η ΝΔ, προσχωρώντας στην ίδια ατζέντα βρίσκεται στον ίδιο δρόμο - κι έχει ήδη μειώσει τους ψηφοφόρους του στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα (ένα εκατομμύριο περίπου) χωρίς σήμερα να έχει κανένα αντίπαλο απέναντί της - και με όλο τον Τύπο μαζί τους μέχρι προχθές!

Καταγγέλλουν τους "βάρβαρους" και την ίδια στιγμή ανοίγουν όλες τις "Κερκόπορτες" για να τους φέρουν "μέσα"!


 

 

Επιστροφή