Τα «έχωσαν» χοντρά στον Μητσοτάκη: "Πλέον το κόμμα μας δεν ταυτίζεται με την παράταξη"

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τα «έχωσαν» χοντρά στον Μητσοτάκη:

Χαμός στην ΚΟ της ΝΔ: Στυλιανίδης, Ανδριανός και Κακλαμάνης τα «έχωσαν» χοντρά στον Μητσοτάκη
Πυρά για την αλλοίωση της ταυτότητας της ΝΔ - «Πλέον το κόμμα μας δεν ταυτίζεται με την παράταξη»


Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, γαλάζιοι βουλευτές που διαμαρτύρονται για την αλλοίωση της ταυτότητας του κόμματος και ζητούν να γίνει ξανά η Νέα Δημοκρατία, η παραδοσιακή δεξιά με τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Τα στελέχη της δεξιάς πτέρυγας βρίσκονται στα κάγκελα μετά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την σαρωτική ακρίβεια για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα, με αποτέλεσμα να αποτυπωθούν οι συνέπειες στην κάλπη των ευρωεκλογών όπου ακόμα και οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του γύρισαν την πλάτη.

Μετά την παρέμβαση του Μάριου Σαλμά, ο οποίος έθεσε το ερώτημα αν το κόμμα είναι «με τους λίγους ή με τους πολλούς», ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσαν και άλλοι βουλευτές όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Θεόδωρος Καράογλου.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος προειδοποιεί εδώ και καιρό για τις συνέπειες των πρακτικών του Μητσοτάκη, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δράσει άμεσα προκειμένου «να μην φύγουμε από την ιδεολογική μας ταυτότητα».

«Πλέον το κόμμα μας δεν ταυτίζεται με την παράταξη»

Την ίδια στιγμή, ο ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε για συρρίκνωση της κοινωνικής βάσης του κόμματος σημειώνοντας: «Διεύρυνση σημαίνει ότι οι προσχωρούντες αποδέχονται τον αξιακό μας κώδικα και δεν τον μεταλλάσσουν. Συρρικνώθηκε η κοινωνική μας βάση. Πλέον το κόμμα μας δεν ταυτίζεται με την παράταξη».

Συνεχίζοντας το σφυροκόπημα, ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε: «Αν κατασκευάζουμε ακροδεξιούς (μόνο η ΧΑ ήταν) θα μας καταπιεί η ιστορία όπως τον Μακρον που έκανε το ίδιο. Εύχομαι στους νέους συναδέλφους και κυβερνητικούς να μην ξεχνάνε τη φράση “χαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικεύεις”».

Από πλευράς του ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός κατήγγειλε αλαζονεία από κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης δήλωσε ότι οι βουλευτές είναι παραμελημένοι.

Ότι «παρατηρούνται αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση» κατήγγειλε και ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος ζήτησε «να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης».

Έκρηξη Γιώργου Βλάχου κατά Μητσοτάκη – Σακελλαρόπουλου

Κι ενώ είχαν προηγηθεί σφοδρές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού από πλήθος βουλευτών, τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Βλάχος ο οποίος εξερράγη κατά του Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

«Δεν είμαι δεδομένος. Δεν θα ψηφίζω πλέον με αυτά που διαφωνώ, και αυτό ισχύει και για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις, με φόντο την προεδρική εκλογή για την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών αρνείται να  επαναλάβει το ίδιο λάθος.

Όλοι οι βουλευτές της παραδοσιακής δεξιάς εκτίμησαν ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο κόμμα, ενώ και ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε ότι δεν πρέπει να επιβραβευτούν όσοι πανηγύριζαν για το νομοσχέδιο.

Πηγή: newsbreak.gr

 

 

Επιστροφή