Με ευχές και παρακάλια δεν ακούγεσαι απ’ τα τσακάλια...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με ευχές και παρακάλια δεν ακούγεσαι απ’ τα τσακάλια...

Στη Φαρκαδόνα Θα εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης για κλείσιμο της Ε.Ο.;

 


Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Να καταλάβουν και να κλείσουν άμεσα για 48 ώρες την Εθνική Οδό Τρικάλων – Λάρισας στο ύψος της Φαρκαδόνας.

Αυτή τη σημαντική απόφαση έλαβαν ομόφωνα οι εκατοντάδες πλημμυροπαθείς κι άλλοι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στην πρώτη τους Λαϊκή Συνέλευση που έγινε πρόσφατα στο μικρό υπαίθριο θεατράκι πίσω απ’ το Δημαρχείο της κωμόπολης.

Σ’ αυτή την πολύωρη μαζική λαϊκή συνέλευση των πλημμυροπαθών Φαρκαδονίων, αν και κλήθηκαν, δεν προσήλθε κανένας εκπρόσωπος των αρχών (κυβέρνησης, περιφέρειας κ.λπ.). Οι Εξουσίες έλαμψαν με την απουσία και την αδιαφορία τους.  

Οι πλημμυροπαθείς, δέκα μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα του «DANIEL», όπως ακούστηκε επανειλημμένα απ’ τους ίδιους, “βρίσκονται στα κάγκελα”. Δεν αντέχουν άλλο την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης και εν γένει της εξουσίας. Χόρτασαν από στημένες φιέστες, υποσχέσεις, χαιρετούρες και παχιά λόγια υπουργών, υφυπουργών και άλλων εκπροσώπων της εξουσίας. Ακόμα κι απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Γι’ αυτό, έπειτα από διάλογο, ενίοτε με μεγάλη οξύτητα, διαφωνίες και αντεγκλήσεις, η Λαϊκή Συνέλευση κατέληξε πως με ευχές και παρακάλια δεν ακούγεσαι απ’ τα τσακάλια, αλλά απαιτούνται εδώ και τώρα δυναμικές διεκδικήσεις, με δυναμικές μορφές πάλης. Με κορυφαία αυτή τη στιγμή το κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Η σπουδαία αυτή ομόφωνη απόφαση του λαού απαιτεί και αντίστοιχη ηγεσία. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να υπονομευθεί και να εγκαταλειφθεί.

Έχουμε λόγους ν’ αμφιβάλλουμε, ν’ ανησυχούμε σοβαρά και να φοβόμαστε για την τύχη της. Η αυτοαποκαλούμενη «Κίνηση για την Ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας» έβγαζε μάτι ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων ή και σκοπεύει ανοιχτά να ελέγξει και να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των πλημμυροπαθών και του λαού εν γένει. Μακάρι να διαψευστούμε στις εκτιμήσεις και προβλέψεις μας. Το θέλουμε μ’ όλη την καρδιά μας. Αλλά, φοβόμαστε!

Να! Που στηρίζουμε τους φόβους μας, ότι θέλουν να πνίξουν το διεκδικητικό πλαίσιο και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού:
Η εισήγηση του φερόμενου ως επικεφαλής της «Κίνησης» ήταν κατάδηλα θολή, αόριστη, αυτοαναφορική, μια εισήγηση χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που δεν κατέληγε πουθενά. Και βέβαια απέφευγε όπως ο διάβολος το λιβάνι, τη λέξη «διεκδίκηση», αποθεώνοντας ταυτόχρονα έναν ατέρμονο ανούσιο «διάλογο» με την Εξουσία!!

Ο παραπάνω φερόμενος “επικεφαλής”, εν ριπή οφθαλμού και χωρίς καν να ρωτηθούν τα εκατοντάδες μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης, όρισε (δηλαδή διόρισε) 5μελές προεδρείο της Συνέλευσης (και μάλιστα με καθορισμένες θέσεις που τις είχε έτοιμες: Πρόεδρος, Γραμματέας κ.λπ.)! Ανάμεσά τους και γνωστά πρόσωπα της παραδομένης αριστεράς.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέγνωσε μια ανούσια “έκθεση πεπραγμένων” της Δημοτικής Αρχής που συμπεριλάμβανε μπόλικες επαφές, συναντήσεις, επισκέψεις σε υπουργούς, υφυπουργούς κ.λπ., με πολλές υποσχέσεις και μηδέν έργο!

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος ξαναπήρε το μικρόφωνο για να ευχαριστήσει δημόσια τους εφοπλιστές που θα ξαναφτιάξουν τα δημόσια σχολεία (!), που είναι υποχρέωση να τα φτιάξει το κράτος με τους φόρους των εφοπλιστών, που δεν τους πληρώνουν.

Οι “διοργανωτές” της Λαϊκής Συνέλευσης (ένα κοκτέιλ από αυτοαποκαλούμενους επιτρόπους, δημοτικούς άρχοντες και διορισμένους του προεδρείου) δεν επέτρεψαν να βγει ψήφισμα, με το διεκδικητικό πλαίσιο και προγραμματισμένες μορφές πάλης σε έναν κλιμακούμενο αγώνα, για να ενδώσει τελικά η κυβέρνηση και η εξουσία εν γένει, για να δώσει αποζημιώσεις και να εκτελέσει τα απαιτούμενα έργα υποδομής, που απαιτεί σύμπας ο λαός.

Το σπουδαιότερο όλων ήταν ότι οι “διοργανωτές” αιφνιδιάστηκαν ολοφάνερα από την τελική ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης για κλείσιμο των δρόμων  και αποφασιστική κλιμάκωση, “χωρίς ευχές και παρακάλια”, του λαϊκού αγώνα μέχρι που να καμφθεί η παρατεταμένη σιωπή και αδράνεια της κυβέρνησης, που μέχρι σήμερα μας κοροϊδεύει, ώστε ν’ αναγεννηθεί και πάλι ο Δήμος μας, που είναι κατά τα άλλα τόσο προικισμένος από τη φύση, τη γεωγραφική θέση και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.

Είναι γνωστό πως ό,τι μικρό, έστω, κερδίσαμε μέχρι τώρα, «το κερδίσαμε μόνο με αγώνες», όπως είπε συμπατριώτισσά μας.
Ο κύβος ερρίφθη, τέρμα στην κοροϊδία της εξουσίας. Εκατοντάδες Φαρκαδόνιοι αποφάσισαν αγωνιστική κλιμάκωση της πάλης μας. Δεν παγιδευόμαστε και δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν πια. Ούτε οι απέξω ούτε οι από μέσα.
ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΤΟΗΤΟΙ!
 

 

 

Επιστροφή