Το φρούτο που ο Όμηρος ονόμαζε «δώρο των θεών»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το φρούτο που ο Όμηρος ονόμαζε «δώρο των θεών»

Έχει τέλεια γεύση και προσφέρει στον οργανισμό μας όσα χρειαζόμαστε

Δεν υπάρχει μανάβικο που σέβεται τη μαναβική και δεν έχει σε μεγάλες ποσότητες αυτό το φρούτο.Οι αρχαίοι Έλληνες το τιμούσαν σε καθημερινή βάση. Στις εκστρατείες τους είχαν πάντα μεγάλες ποσότητες από αυτό. Ο λόγος για το αγαπημένο μας αχλάδι.

Ο Όμηρος το αποκαλούσε ''δώρο των θεών'' και δεν είχε άδικο. Η ευεργετικές του ιδιότητες είναι ισάξιες με συμπληρώματα διατροφής.

Περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Επίσης, είναι πλούσια σε χαλκό, φωσφόρο και κάλιο και σε μικρότερες ποσότητες σε ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο και έχουν λίγες θερμίδες.

Ενυδατώνει τον οργανισμό σαν να πίνεις ένα ποτήρι νερό. Είναι υποαλλεργικό, δεν είναι τυχαίο ότι οι παιδίατροι συνιστούν τον χυμό αχλάδι.

Τα αχλάδια έχουν αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά συστατικά, που βοηθούν στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και χαλκό δρα αντιοξειδωτικά και τα προστατεύει κύτταρα από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Συνίσταται σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, ευερέθιστου εντέρου. Ενώ φημίζεται για την ενέργεια που προσφέρει αφού είναι πλούσιο σε φυσική γλυκόζη.

Ακόμα να επισκεφθείτε το πιο κοντινό σας μανάβικο;

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr

 

 

Επιστροφή