Τι προσδιορίζει ένα ξενοδοχείο σαν "boutique Hotel";

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τι προσδιορίζει ενα ξενοδοχείο σαν

Πρόκειται για το είδος του ξενοδοχείου που έδειξε πρώτο πόσο σημαντική ήταν η πνευματικότητα στην διακόσμηση και την επίπλωση των εσωτερικών χώρων.


Ήταν εκείνο που εισήγαγε πρώτο την θεματική διαφοροποίηση μεταξύ των δωματίων, αλλά και των υπόλοιπων χώρων η οποία ήταν η αφορμή για να βρει εφαρμογή το interior design στο ξενοδοχείο και να δημιουργήσει την τάση hotel design.

Boutique, για τους ξενοδόχους, θεωρείται ένα ξενοδοχείο με λίγα δωμάτια.
Ένας μικρός και εύκολα προσδιορίσιμος χώρος που γρήγορα εξοικειώνει τον επισκέπτη με το νέο του περιβάλλον και δημιουργεί την αίσθηση ενός ζεστού και φιλικού ξενώνα.

Για τον παραπάνω λόγο τα ξενοδοχεία αυτά προτιμώνται από πολυταξιδεμένους νέους επιχειρηματίες που χρειάζονται ένα οικείο και ζεστό χώρο να τους υποδέχεται μακριά από το σπίτι τους.

Χαρακτηριστικά τους είναι ο μικρός αριθμός δωματίων (με λιγότερα από 50 δωμάτια, τα περισσότερα έχουν μεταξύ 20 και 30) και η θεματική διαφοροποίηση ως προς την διακόσμηση του καθενός.


Διαθέτουν προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό (cd, dvd players, ραδιόφωνο, Wi-Fi lcd και plasma τηλεοράσεις, κ.τ.λ.), ο οποίος καλύπτει πλήρως την εξάρτηση του σημερινού ανθρώπου από την τεχνολογία και είναι άκρως απαραίτητος για πελάτες έρχονται για επαγγελματικούς λόγους στο ξενοδοχείο και εργάζονται σε αυτό κατά την παραμονή τους.

Τα δωμάτια στα boutique ξενοδοχεία είναι συνήθως μικρά και καθένα έχει την δική του ταυτότητα. Αυτό σημαίνει πως τα χρώματα, τα υφάσματα, τα διακοσμητικά στοιχεία κ.ο.κ. έχουν επιλεχθεί βάσει διαφορετικής καλλιτεχνικής έμπνευσης στο καθένα.

Το αισθητικό αποτέλεσμα του κάθε δωματίου μπορεί να διαφέρει εντελώς από τα υπόλοιπα ή και να μοιάζει με αυτά, στην περίπτωση που όλα έχουν σχεδιαστεί υπό ένα κοινό αρχικό concept.

Κάποια boutique ξενοδοχεία δεν έχουν υιοθετήσει τις σύγχρονες απόψεις της αισθητικής, βάσει της οποίας
οι χώροι εξοπλίζονται και διακοσμούνται με τα πιο καινούργια προιόντα design.

Προτιμούν την κλασικότητα στο στυλ και χρησιμοποιούν πιο συμβατικά αντικείμενα και έπιπλα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η διαμόρφωση της αισθητικής των χώρων δεν αποτελεί ένα από τα βασικότερα μελήματα του ξενοδοχείου.

Ακόμα και όταν το interior designακολουθεί πιο κλασικές λύσεις, η δημιουργία ατμόσφαιρας με αφηγηματικό περιεχόμενο είναι πάντα το πολυτιμότερο ζητούμενο για τον σύγχρονο επισκέπτη.

Τα boutique hotels βρίσκονται σε μεγάλες μητροπόλεις, σε εύπορες συνήθως συνοικίες όπου ζουν και δραστηριοποιούνται άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη μόδα.

Τα boutique hotel παρέχουν άνεση μαζί με προσωπικό service κάνοντας τον πελάτη να αισθάνεται «σαν το σπίτι του».

Ο πελάτης δε νοιώθει ότι είναι ένα απρόσωπο νούμερο πίσω από μια πόρτα, αλλά κάποιος γνωστός επισκέπτης σε ένα φιλικό περιβάλλον.Πηγή: kefaloniapress.gr

 

 

Επιστροφή