Οι ισχυρότερες χώρες στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Οι ισχυρότερες χώρες στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Όπως κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα US Νews κατατάσσει τις χώρες του κόσμου σε μια λίστα που βασίζεται στην ισχύ τους, δηλαδή την πολιτική, την στρατιωτική και οικονομική επιρροή που έχουν στον πλανήτη. Είναι οι χώρες που αναφέρονται περισσότερο στις ειδήσεις, που έχουν ισχυρό στρατό και οι απόφάσεις τους επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομική πολιτική.Η λίστα δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία της BAV Group, της VMLY&R και του Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Βασίζεται σε πέντε κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα: τον ηγέτη, την οικονομική επιρροή, την πολιτική επιρροή, τον ισχυρό στρατό και τις παγκόσμιες συμμαχίες.

Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην πρώτη δεκάδα, αφού μόλις δυο χώρες απλά άλλαξαν θέσεις. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση, ενώ την ακολουθούν η Ρωσία και η Κίνα. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Γερμανία, στην πέμπτη το Ηνωμένο Βασίλειο και στην έκτη η Γαλλία.

Την δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά, η Ιαπωνία, το Ισραήλ, η Νότια Κορέα και η Σαουδική Αραβία. Στην 16η θέση βρίσκεται η Τουρκία, ενώ η Ελλάδα υποχώρησε δυο θέσεις σε σχέση με το 2019 και βρίσκεται πλέον στην 43η θέση από τις 80 χώρες που βρίσκονται στην λίστα.

Οι 20 ισχυρότερες χώρες είναι οι παρακάτω:

20. Σουηδία
19. Ισπανία
18. Κατάρ
17. Ιταλία
16. Τουρκία
15. Αυστραλία
14. Ινδία
13. Ελβετία
12. Καναδάς
11. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
10. Σαουδική Αραβία
9. Νότια Κορέα
8. Ισραήλ
7. Ιαπωνία
6. Γαλλία
5. Ηνωμένο Βασίλειο
4. Γερμανία
3. Κίνα
2. Ρωσία
1. ΗΠΑ

Πληροφορίες: usnews.com

Πηγή: usnews.com

 

 

Επιστροφή