Πίσω από το όνομα των διασήμων καταστημάτων «Zara» ο... Alexis Zorbas !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
«Zara» & Alexis Zorbas !
Το παγκοσμίως κορυφαίο κατάστημα μόδας «Zara» ονομάστηκε σχεδόν «Zorba»

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς πήρε το όνομά της η διάσημη ισπανική εταιρεία ενδυμάτων «Zara»;

Κάποιοι από εσάς ίσως πίστευαν ότι πίσω από το όνομα «Zara» κρύβεται ένας κομψός Ισπανός που ενέπνευσε τον ιδιοκτήτη της διάσημης αλυσίδας καταστημάτων.

Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα, επειδή το όνομα «Ζάρα» ήταν εμπνευσμένο από έναν Έλληνα… Alexis Zorbas.

Όταν ο ιδρυτής της Zara, Amancio Ortega, έψαχνε ένα όνομα για το πρώτο του κατάστημα στη Λα Κορούνια της Ισπανίας το 1975, αποφάσισε να το ονομάσει «Zorba» από την ταινία του 1964 «Zorba the Greek», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της Zara, Jesus Echevarria στη Νέα Υόρκη. Φορές.

Ωστόσο, δύο τετράγωνα κάτω από το κατάστημα της Ortega, ένας άλλος Ισπανός είχε την ίδια έμπνευση και άνοιξε ένα μπαρ που ονομάζεται «Zorba».

Παραπονέθηκε ότι θα ήταν πολύ συγκεχυμένο να έχουμε δύο Zorbas στην ίδια πόλη, η μία να πωλεί μπύρες και τα άλλα ρούχα. Έτσι, ο Ortega αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα του καταστήματος ρούχων του.

Το παγκοσμίως κορυφαίο κατάστημα μόδας «Zara» ονομάστηκε σχεδόν «Zorba»

Αναδιατάσσοντας μερικά από τα γράμματα, η Ortega βρήκε το νέο όνομα «Zara».

«Δεν νομίζω ότι σκέφτονταν να κάνουν ιστορία, απλώς ότι ήταν ένα ωραίο όνομα, αλλά προφανώς υπήρχε ένα μπαρ που ονομαζόταν το ίδιο, Zorba, σαν δύο τετράγωνα μακριά, και ο ιδιοκτήτης του μπαρ ήρθε και είπε, «Αυτό θα μπερδέψει τα πράγματα για να έχουμε δύο Zorbas.»

Είχαν ήδη φτιάξει τα καλούπια για τα γράμματα στην πινακίδα, οπότε τα ξαναδιάταξαν για να δουν τι μπορούσαν να βρουν. Βρήκαν τη Ζάρα », συνέχισε η Εχεβάρια.

Η Zara ειδικεύεται στη γρήγορη μόδα και τα προϊόντα περιλαμβάνουν ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, μαγιό, ομορφιά και αρώματα.

Σήμερα, υπάρχουν 2.259 καταστήματα Zara σε 96 χώρες.

Πηγή: greekcitytimes.com

 

 

Επιστροφή