Πανδημία: Από τα τροχόσπιτα στα τροχογραφεία!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Πανδημία: Από τα τροχόσπιτα στα τροχογραφεία!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες τόσο στις προσωπικές όσο και στις εργασιακές μας σχέσεις

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μέχρι και πριν από ένα χρόνο πως πολλοί θα εργάζονται από το σπίτι τους και πως τα μαθήματα στα σχολεία θα γίνονται μέσω Webex;

Όλοι ευχόμαστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα αλλά η αλήθεια είναι πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναδείξει νέους τρόπους επικοινωνίας και εργασίας που ως ένα μεγάλο βαθμό θα συνεχίσουν να υπάρχουν και αφού εξομαλυνθεί η όλη κατάσταση, όπως γράφει το newsbomb.gr.

Ακόμα και οι διακοπές θα έχουν διαφορετικό νόημα, όπως αναφέρουν κάποιες μελέτες για το μέλλον. Για παράδειγμα, ένα στέλεχος μιας εταιρίας θα μπορεί να κάνει σε μεγαλύτερες περιόδους διακοπές υπό την προϋπόθεση πως θα μπορεί να συμβάλλει κάποιες ώρες της ημέρας σε διάφορα θέματα της επιχείρησης.

Από την άλλη, ακόμη και οι κανονικές σχέσεις εργασίας θα μπορούν να συνεχίσουν να είναι εξ αποστάσεως έτσι ώστε η εκάστοτε επιχείρηση να χρειάζεται μικρότερους χώρους.


Όπως και να έχει το θέμα η Nissan παρουσίασε πριν από μερικές μέρες στο Τόκιο ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο που μας δίνει μια ιδέα για το που θα μπορούσε να δουλέψει ένας επαγγελματίας μακριά από το σπίτι ή την έδρα της επιχείρησης. Ουσιαστικά το NV350 Οffice Pod Concept, όπως ονομάζεται, αναπαριστά ένα κινητό γραφείο του μέλλοντος που επιτρέπει την εργασία πρακτικά από παντού.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας ανάλογα διαμορφωμένος χώρος με μια επιφάνεια γραφείου για τον υπολογιστή, φυσικά μια καρέκλα, φωτισμός για εργασία και το βράδυ, Wi-Fi hotspot, ηλεκτρικά σκιάστρα για να μην ενοχλεί το φως της ημέρας και πολλά άλλα κομφόρ. Μέχρι και ένα πολυτελές μπαλκόνι οροφής που είναι προσβάσιμο από τον χώρο του γραφείου ή παροχές DC/AC για μικρές ηλεκτρικές συσκευές όπως μία καφετέρια ή ένας βραστήρας νερού.

Ως αυτοκίνητο το κινητό γραφείο της Nissan έχει μέχρι και εκτός δρόμου λάστιχα ώστε να μπορεί να φτάσει ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία. Θυμηθείτε αυτά που λέγαμε παραπάνω για τις διακοπές… Και για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και συσκευή απολύμανσης με αντιβακτηριδιακό υπεριώδες φως.
Δείτε video:

 

 

Επιστροφή