Ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής που πλήρωσε ακριβά τη σχέση του με τη Μαφία

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

Η ζωή του ξεπερνάει κάθε χολυγουντιανό σενάριο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΤο 1940 γεννιέται στην Καλαμάτα, ο Αριστείδης Σεϊσανάς. τα χρόνια της κατοχής είναι δύσκολα για την οικογένεια του, αλλά αυτός από μικρός δείχνει ότι έχει έφεση στη μουσική, και αρχίζει να μαθαίνει κιθάρα μόνος του.

Πριν καν ενηλικιωθεί βρίσκεται στην Αθήνα, και αρχίζει και τραγουδάει σε κοσμικά κέντρα της εποχής.


Με μικρά βήματα χτίζει τη καριέρα του, μάλιστα εμφανίζεται και σε ελληνικές ταινίες σαν τραγουδιστής, και η νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας αρχίζει και μαθαίνει το όνομά του.

Σε μια από συναυλίες που έπαιζε στο Ισραήλ, γνωρίζει έναν Έλληνα εβραικής καταγωγής που τον καλεί να εργαστεί στη χώρα μόνιμα. Στην αρχή τον αγκαλιάζει θερμά όλη η ελληνική κοινότητα του Ισραήλ, αλλά η επιτυχία του εξαπλώνεται σε όλο το πληθυσμό, πολύ γρήγορα.


Κατάφερε να γίνει ο πρώτος μουσικός που πουλάει 100.000 δίσκους, ρεκόρ ασύλληπτο για την εποχή. Συμμετέχει σε ταινίες στο Ισραήλ, ενώ τα ΜΜΕ της χώρας τον έχουν συνέχεια πρωτοσέλιδο.

Στο απόγειο της καριέρας του αρχίζουν και οι πρώτες φήμες που τον θέλουν μπλεγμένο σε παιχνίδια κατασκοπείας κατά του Ισραήλ.Το 1971 αντιλαμβανόμενος τι πρόκειται να συμβεί, φεύγει για τις ΗΠΑ, όπου αρχίζει και τραγουδάει σε μαγαζιά της ομογένειας. Διάσημοι σταρ της εποχής, όπως ο Άντονι Κουίν, καθημερινά διασκεδάζει στα μαγαζιά που εμφανίζεται. Όμως σε αυτά τα μαγαζιά συχνάζουν και μέλη της Μαφίας.Το FBI αρχίζει να τον παρακολουθεί και σε ια επιδρομή τον εντοπίζουν να κάνει χρήση ναρκωτικών, στοιχείο που αρκεί για να τον συλλάβουν. Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης του ζητήθηκε να προδώσει μερικά από τα μέλη της μαφίας, αλλά αυτός κράτησε το στόμα του κλειστό.

Μετά από δύο χρόνια βγαίνει από τη φυλακή, αλλά καμία επαγγελματική πρόταση δεν έρχεται και αποφασίζει να γυρίσει στην Ελλάδα. Δίνει δύο συναυλίες στη χώρα μας αλλά διαπιστώνει ότι δεν έχει την απήχηση που περίμενε.

Μέσω διασυνδέσεων που είχε στην εβραική κοινότητα, βρίσκει δουλειά σαν μουσικός στην Βουδαπέστη. Εκεί έζησε μέχρι το 1992 όπου βρέθηκε νεκρός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η ιατροδικαστική γνωμάτευση ήταν καρδιακή προσβολή, αλλά τα χέρια του ήταν σπασμένα, ενώ υπήρχαν και ίχνη στραγγαλισμού στο λαιμό.

Πηγή: e-radio.gr

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή