Έρχεται το τέλος των FM στο αυτοκίνητο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Έρχεται το τέλος των FM στο αυτοκίνητο

Τι είναι το DAB ραδιόφωνο και πώς αλλάζει τη ζωή μας

Για κάποιους το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο είναι μόνη παρηγοριά ανάμεσα στα καθημερινά μποτιλιαρίσματα και τις πολλές ώρες που σκορπάμε στο οδικό δίκτυο των πόλεων μας. Άλλοι προτιμούν να ακούνε μόνο τραγούδια και άλλοι θέλουν να επικοινωνούν με τον ραδιοφωνικό παραγωγό. Όμως σε πολύ μικρό χρονικό διαστημα έρχεται το τέλος των FM και ξεκινάει η εποχή του DAB ραδιοφώνου.

DAB είναι τα αρχικά των λέξεων Digital Audio Broadcasting και το νέο ραδιόφωνο θα χρησιμοποιεί ήχο με επίγειο ψηφιακό σήμα, σε αντίθεση με το αναλογικό ραδιοφώνο (FM/AM).

Όλα τα αυτοκίνητα και όλες οι οικιακές συσκευές που πουλήθηκαν και θα συνεχίσουν να πουλιούνται από το 2020 και μετά είναι υποχρεωτικό να μπορούν να υποστηρίξουν αυτή τη τεχνολογία.

Οι οδηγοί παλαιότερων οχημάτων προς το παρόν δεν θα αποκλειστούν καθώς δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση για τη χώρα μας, αλλά πολύ σύντομα θα παρθούν αποφάσεις για αλλαγές στα FM.

Μεγάλο προσόν του DAB ραδιοφώνου θα είναι η καλύτερη ποιότητα ήχου σε σύγκριση με τα FM, παρέχοντας τη δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου, κινούμενης εικόνας, ακόμα και κειμένου και γραφικών.

Επίσης είναι πολύ πιο ανθεκτικό στο θόρυβο και στις απώλειες, συγκριτικά με το αναλογικό σήμα στη συχνότητα των FM, ενώ εντοπίζει αυτόματα όλους τους διαθέσιμους σταθμούς, με τον χρήστη να επιλέγει τον σταθμό της αρεσκείας τους.

 

 

Επιστροφή