Το απόλυτο ραδιοφωνικό Fake News έγινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα !!!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το απόλυτο ραδιοφωνικό Fake News έγινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα !!!

Την Πρωτοχρονιά του 1940 κι ενώ οι Γερμανοί προέλαυναν παντού, η Χαρτς υποδεχόταν στο γήπεδό της, στο «Ιστερ Ρόουντ» τη Χιμπέρνιαν.

Το μεσημέρι εκείνο η ομίχλη κάλυπτε τα πάντα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το ματς θα έπρεπε να αναβληθεί. Όμως για «λόγους ασφαλείας» αποφασίστηκε να γίνει.


Αφού θα το μετέδιδε το ραδιόφωνο μια αναβολή θα… πρόδιδε τις καιρικές συνθήκες! Η ομίχλη θα ήταν ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τα Γερμανικά αεροπλάνα που θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν την περιοχή αφού με αυτή θα ήταν δύσκολο να τα εντοπίσουν τα αντιαεροπορικά!

Το ματς έπρεπε να γίνει κι ο Μπομπ Κίνσλεϊ ο σπορκάστερ του BBC θα μετέδιδε κανονικά τον αγώνα. Περιέγραφε τη μέρα ηλιόλουστη, ιδανική για ποδόσφαιρο. Υπήρχε όμως ένα μικρό πρόβλημα.


Δεν έβλεπε τίποτα από αυτά που γινόντουσαν στο γήπεδο, αν και περιέγραφε από τη γραμμή του πλαγίου. Επιστράτευσε τη φαντασία του κι άρχισε να μεταδίδει ένα ματς που ελάχιστη σχέση είχε με αυτό που εξελισσόταν λίγα μέτρα μακρύτερα!

Για την ιστορία η Χαρτς κέρδισε με 6-5 τη γηπεδούχο Χιμπέρνιαν, αλλά εκτός από τον διαιτητή που… διέσωσε το σκορ στο Φύλλο Αγώνος ελάχιστοι έμαθαν το σωστό αποτέλεσμα. Βλέπετε ο σπορκάστερ εκτός από το φανταστικό ματς έδωσε και φανταστικό αποτέλεσμα!


Info: Το 1939 με την έκρηξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β.Ιρλανδίας διέκοψαν τα πρωταθλήματά τους. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είχαν ντυθεί στο χακί και αρκετοί από αυτούς πολεμούσαν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Πολλοί θεώρησαν αψυχολόγητη την ενέργεια αυτή. Οι στρατιώτες ήθελαν κάτι να τους ενώνει με τη «μητέρα πατρίδα» κι ένα από τα βασικά ήταν το ποδόσφαιρο. Δημιουργήθηκαν μικρά τουρνουά με γεωγραφικά κριτήρια κι οι ομάδες άρχισαν να παίζουν μπάλα με τους ποδοσφαιριστές που τους είχαν απομείνει.

Αυτοί ήταν κυρίως νεαρά παιδιά από τις ομάδες νέων που δεν είχαν επιστρατευτεί. Αρκετοί από τους αγώνες αυτούς μεταδιδόντουσαν ραδιοφωνικά για τους Άγγλους στρατιώτες που πολεμούσαν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

 

 

Επιστροφή