Μάριος Ηλιόπουλος: Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μάριος Ηλιόπουλος: Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ

Ο Μάριος Ηλιόπουλος διαδέχεται τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ποιος είναι ο 54χρονος εφοπλιστής της πανίσχυρης Seajets. Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο και το πάθος του με τους αγώνες ράλι.Μάριος Ηλιόπουλος - ΑΕΚ: Ο ιδιοκτήτης της πανίσχυρης Seajets

Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Ηλιόπουλου
Το πάθος του με τους αγώνες ράλι
Οι αγορές και οι πωλήσεις κρουαζιερόπλοιων
Οι χορηγίες του

Νέα σελίδα από το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουνίου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ανακοινώνει την αποχώρησή του, παραδίδοντας την ομάδα στον Μάριο Ηλιόπουλο.

Ο 54χρονος εφοπλιστής θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον Μελισσανίδη το απόγευμα της Δευτέρας στην OPAP Arena.

Μάριος Ηλιόπουλος - ΑΕΚ: Ο ιδιοκτήτης της πανίσχυρης Seajets

Ο Μάριος Ηλιόπουλος αποτελεί τον νούμερο ένα εφοπλιστή στον τομέα της ακτοπλοΐας, όντας ο ιδιοκτήτης της πανίσχυρης Seajets, που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων στο Αιγαίο με 29 πλοία, εξυπηρετώντας 50 νησιά σε Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και έχοντας 400 διασυνδέσεις μεταξύ λιμανιών των νησιών του Αιγαίου.

Η Seajets, η οποία ιδρύθηκε το 1989 και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, βραβεύτηκε ως «Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» από τη Lloyd’s, σε ειδική εκδήλωση για το έτος 2018.

Ο Ηλιόπουλος δραστηριοποιείται επίσης και στα ποντοπόρα πλοία με διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.


Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Ηλιόπουλου

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει να επιδείξει και φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προσφέρει βοήθεια με πλοίο της Seajets στην πυρκαγιά στο Μάτι διασώζοντας συνανθρώπους μας. Μάλιστα είχε διοργανώσει εκδήλωση στο Tera Jet το οποίο φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών, ενώ προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι».

Εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που έχουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες. Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η δωρεά προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 που έχει κάνει στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Το πάθος του με τους αγώνες ράλι

Εκτός από τη δουλειά του, ως επιτυχημένος εφοπλιστής, ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει πάθος και με τα γρήγορα αυτοκίνητα. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες ταχύτητας και έχει κατακτήσει πρωταθλήματα στις αναβάσεις. Από νεαρή ηλικία ασχολιόταν με τους αγώνες ράλι και έφτασε να παίρνει μέρος σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα είχε πάρει μέρος και στο Ράλι Ακρόπολις. Μέσω της Seajets παράλληλα έχει χορηγήσει διοργανώσεις ράλι, επιδιώκοντας την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι διακρίσεις του:

-Πρωταθλητής circuit 1995, 1996.
-Πρωταθλητής Αναβάσεων Group N 1995, 1997.
-Πρωταθλητής Αναβάσεων Group A 2008.
-Πρωταθλητής Αναβάσεων Group E 2009 + 2015.
-Πρωταθλητής Αναβάσεων Formula Saloon 2016-17-18-19-20-21

Οι αγορές και οι πωλήσεις κρουαζιερόπλοιων

Από τις πλέον σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις του Μάριου Ηλιόπουλου ήταν οι αγορές και οι πωλήσεις κρουαζιερόπλοιων, όπως για παράδειγμα η πώληση του Aegean Myth, πρώην Holland America, το οποίο πουλήθηκε σε νεοϊδρυθείσα γαλλική εταιρία. Ακόμα μια σημαντική πώληση ήταν των δύο κρουαζιερόπλοιων της CMV, τα οποία είχε αποκτήσει σε δημοπρασία, ενώ επίσης είχε κάνει δικά του πέντε σύγχρονα κρουαζιερόπλοια από την Carnival Corp και την Royal Caribbean Group, τα οποία ελλιμενίζονται στο Αίγιο και στον Πειραιά υπό τη φροντίδα της Optimum Shipmanagement με έδρα τον Πειραιά.

Οι χορηγίες του

Η Seajets ήταν χορηγός στο ERC 2018, καθώς το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Αλεξέι Λούκιανουκ. Επίσης ο Ηλιόπουλος έχει αποτελέσει χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset Race και Cyclades Regatta.

 

 

Επιστροφή