Τρίκαλα. Εικόνες της πόλης από το πρόσφατο παρελθόν

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τρίκαλα -  Εικόνες της πόλης από το πρόσφατο παρελθόνΕικόνες που μπορεί να φαίνονται σήμερα, Οκτώβρη του 2014 μετά από 30 χρόνια "κοντινές".


Κάποιοι θα τις δουν πολύ αργότερα και θα λένε (ίσως)... "έλα ρε, έτσι ήταν;" !!!Η οδός Ασκληπιού σε φωτογραφία από το ύψος του σημερινού BarRouge μεσημέρι καλοκαιρινής ημέρας το 1983.

Ελάχιστη η κίνηση, ελάχιστα αυτοκίνητα σταθμευμένα, δεν έχει γίνει ακόμη πεζόδρομος, το "σήμα" πεζοδρομοποίησης έμπαινε (καλοκαίρι) μετά τις 8 το απόγευμα.

Δεξιά διακρίνεται το περίπτερο μπροστά από το καφεζαχαροπλαστείο "ΔΙΕΘΝΕΣ" ενώ εντύπωση προκαλεί η θαυμάσια δενδροστοιχία που αργότερα και πριν ακόμη γίνει πεζόδρομος έπεσε θύμα καταστηματαρχών...

======================Φωτογραφία με φόντο την οδό Αμαλίας στην όχθη του Ληθαίου από το ύψος του σημερινού "DIVERSO"...

Είναι κι αυτή το 1983, οι λεύκες έχουν κοπεί και μόλις φυτεύτηκαν στις όχθες τα πλατάνια.
Δεξιά μόλις διακρίνεται αστικό λεωφορείο στο σημείο που ήτανη αφετηρία οι στάσεις δρομολογείων για Πύργο και Πυργετό.


=================

Το "ηρωικό" citroen του Χρήστου (Κίτσιου) Οικονόμου παρκαρισμένο παράνομα (ως συνήθως...!) στην οδό Κοραή ένα πρωϊνό Μάρτιο του 1984.Στο βάθος το ρολόϊ, δεν έχει κρυφθεί ακόμη από πολυκατοικίες, δεξιά, εκεί όπου σήμερα είναι η γωνιακή πολυκατοικία που λειτουργεί σήμερα (Οκτ. 2014) το καφέ "DIVERSO" ήταν ακόμη το παλιό γκαράζ οχημάτων ενώ διακρίνουμε επίσης και την οικία Νίκου και Ρίτας Μπούμη - Παπά, (ζούσε ακόμη), ένα ιστορικό κτίσμα αλλά και την κατοικία με κίτρινο χρώμα όπου σήμερα η Ραδιοφωνική Λέσχη, δυό κτίρια πριν ακόμη κατεδαφιστούν δίπλα στο ποτάμι απέναντι από την γέφυρα της "γούρνας"..
 

 

Επιστροφή