«Παίκτες πουλημένοι, η ΑΕΚ δεν πεθαίνει» !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
«Παίκτες πουλημένοι, η ΑΕΚ δεν πεθαίνει»


9 Ιανουαρίου 1983. Η ΑΕΚ χάνει από τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια,ο Ολυμπιακός το ίδιο στη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο από τον Πανιώνιο, και μια καθαρίστρια τινάζει την μπάνκα στον αέρα κερδίζοντας 49 εκ. δραχμές...


Από τις πέντε φορές που κέρδισε ο ΟΦΗ στην Αθήνα την ΑΕΚ η πρώτη ήταν η πιο εκκωφαντική. Εκανε πλουσιότερη κατά 49 εκατ. δρχ. μια 66χρονη συνταξιούχο καθαρίστρια από του Ζωγράφου.

 Η Δήμητρα Ζωγοπούλου τίναξε την μπάνκα στον αέρα στις 9 Ιανουαρίου 1983 όταν με δελτίο 96 δρχ. κέρδισε το πιο τρελό 13άρι στην ιστορία του παιχνιδιού. 

«Η καθαρίστρια που "καθάρισε" το ΠΡΟ-ΠΟ» έγραψε την άλλη μέρα η Ελευθεροτυπία για το χρυσοφόρο δελτίο των 48.889.510 δρχ. (φωτ.). 

Σε σημερινά χρήματα, σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ. 


Ηταν η Κυριακή με τα πιο απίθανα αποτελέσματα. 

Ο Ολυμπιακός έχασε στη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο από τον Πανιώνιο με 1-3. 

Και η ΑΕΚ; Προηγήθηκε 2-0 στη Ν. Φιλαδέλφεια (Μαύρος, Μανωλάς), αλλά με δύο γκολ του Τσιριμώκου ο ΟΦΗ του Λες Σάνον πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή (2-3). 

Στο τέλος πολιορκήθηκαν τα αποδυτήρια («παίκτες πουλημένοι, η ΑΕΚ δεν πεθαίνει») και την άλλη μέρα η διοίκηση Αρκάδη αντικατέστησε τον «Τσικ» Τσαϊκόφσκι με τον Μίλτο Παπαποστόλου. 
Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν μετά το τέλος του αγώνα.

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή