Μια συγκινητική συνάντηση στην Κουίντα πριν 10 χρόνια...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μια συγκινητική συνάντηση στην Κουίντα...

Ήταν Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Μαθητές και καθηγητές (!) της πρώτης τάξης περιόδου 1957 – 58 του Β΄ Γυμνασίου Αρρένων Τρικάλων συναντήθηκαν μετά από 53 χρόνια...
Μετά από 53 χρόνια συναντούνται στο κέντρο «ΚΟΥΙΝΤΑ» οι μαθητές της πρώτης τάξης περιόδου 1957-59 του Β΄ Γυμνασίου Αρρένων Τρικάλων με τους επιζώντες καθηγητές τους κ.κ. Δαμιανό Τέγο, Μίμη Πρεμέτη, Νίκο Παπανικολάου και την κυρία Σαμαρά.Φωτο: Οι καθηγητές κ. Δαμιανός Τέγος, Νίκος Παπανικολάου, ο μαθητής Γιώργος (Άρης) Καραγιώργος, η κυρία Σαμαρά μετά του συζύγου της κ. Τοπούζη και ο κ. Πρεμέτης μετά της συζύγου του.

Συγκινητικές οι στιγμές κατά την προσέλευση καθηγητών και μαθητών οι μεν προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν τους δε, όλοι τους ασπρομάλληδες από 80 χρόνια και πάνω οι σεβαστοί καθηγητές εξηνταπεντάρηδες οι μαθητές.

Η βραδιά πολύ συγκινητική, μαζί με τη χαρά τα χαμόγελα και τους εναγκαλισμούς που κυριαρχούσαν στο προαύλιο του κέντρου, δεν έλειψαν και τα δακρυσμένα μάτια.

Έδωσε το παρών μεγάλος αριθμός συμμαθητών απ’ όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και όχι μόνο κι απ’ τη μακρινή Γερμανία, όλοι τους επιτυχημένοι στους τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που υπηρέτησαν.

Η βραδιά ξεκίνησε με ομιλία του εκπροσώπου των μαθητών κ. Χρύσανθου Κόκκα, ακολούθησε αναφορά του συμμαθητή κ. Στάθη με περικοπές πρακτικών του συλλόγου καθηγητών της εποχής εκείνης 1957-58, το συντακτικό και η διατύπωση των αποφάσεων, ήταν κάτι που σήμερα είναι άγνωστο ακόμα και για τους εκπαιδευτικούς.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους σεβαστούς καθηγητές που πρώτοι έδειξαν τον καλό δρόμο με σεβασμό για τον άνθρωπο αλλά και όλους, για να βγούν χρήσιμοι στην κοινωνία παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής.

Στην συνέχεια από τους συμμαθητές μας Λάμπρο Καρτσιακλή, Χρήστο Μπρουζούκη, Κώστα Κατσαρό και Σερέτη απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους τέσσερις επιζώντες καθηγητές.

Μεταξύ καθηγητών και μαθητών έγιναν αναφορές σε περιστατικά εκείνης της σχολικής περιόδου, όπου δεν έλειψαν και τα πειράγματα, όλα βέβαια περασμένα και ξεχασμένα αλλά νοσταλγικά.

Τη βραδιά έκλεψε ο Βάιος Καρτσιακλής που έκλεισε την επιχείρησή του στη Μύκονο για να έρθει, κάλεσε όμως όλους το Σεπτέμβριο στη Μύκονο να μας φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο του.

(Δημοσίευμα του FatsimareMag, έντυπη έκδοση)

 

 

Επιστροφή