Τρεις φωτογραφίες μία ιστορία πριν 50 χρόνια…!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τρεις φωτογραφίες μία ιστορία…

Πρόκριση του ΑΟΤ μέσα στην Καρδίτσα το 1971

29 Αυγούστου 1971. Αναγέννηση Καρδίτσας - Α.Ο. Τρίκαλα 0-0 (πέναλτι: 2-4)Η πρώτη φορά που τόσο ο Α.Ο. Τρίκαλα όσο και η Αναγέννηση Καρδίτσας κλήθηκαν να διεκδικήσουν πρόκριση για το κύπελο Ελλάδος στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.
Στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή σε χιλιάδες αντίτυπα σαν ποστ-καρτ η ενδεκάδα του ΑΟ Τρίκαλα

Πάνω από αριστερά:

Σιδηρόπουλος,Παπασίμος,Νίκας,Χονδρός,Καλαντζής,Πανταζής
Καθήμενοι:
Μπεβενίου,Συνάτικας,Μυλωνάς,Κατσιάκος,Κοντάκης

Η ομάδα μας αγωνίστηκε εκείνη τη σεζόν με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ενώ η Αναγέννηση στην Β'.

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν λήξει άνευ τερμάτων, με τα Τρίκαλα να μην ικανοποιούν τους φιλάθλους με την απόδοσή τους.

 Η Αναγέννηση είχε πιο κλασικές ευκαιρίες να πετύχει γκολ. Στην διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες μας ήταν πιο ψύχραιμοι και προκρίθηκαν.

Για την ιστορία:

Πέναλτι: Σιδηρόπουλος (0-1), Ντέμος (1-1), Συνάτκας (1-2), Αβραμόπουλος (2-2), Κοντάκης (2-3), Σταυρουλάκης (απόκρουση), Καλαντζής (2-4), Κρομμύδας (απόκρουση), Μυλωνάς (απόκρουση), Τσιαπέρας (δοκάρι).
(Κύπελλο Ελλάδας)


Με αφορμή έναν φιλικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων που θα διεξαχθεί σήμερα, 50 χρόνια μετά, (15/9/21) ένας φίλος της Καρδιτσιώτικης ομάδας έκανε την εξής ανάρτηση στο facebook:

Πνιγμένος στις παλιές αναμνήσεις και αντικρίζοντας την εικόνα με το λογότυπο «τρεις φωτογραφίες μία ιστορία…» έρχονται για μια ακόμα φορά στη θύμησή μου τα παρακάτω λόγια:
«Εικόνες μιας άλλης εποχής, μέσα στις λέξεις ενός κειμένου με πολλές αναμνήσεις, από τα χρόνια των «ξερών» γηπέδων και της ιστορικής κιτρινόμαυρης ριγέ φανέλας».

 

 

Επιστροφή