Όταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Γ. Σπαθής έκανε την αδελφοποίηση με την πόλη Άμπεργκ της Γερμανίας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Όταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Γ. Σπαθής έκανε την αδελφοποίηση με την πόλη Άμπεργκ της Γερμανίας

Με την αριθμ. 259/2001 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων εγκρίνεται η αδελφοποίηση του Δήμου Τρικκαίων με την πόλη Άμπεργκ (Amberg) της Γερμανίας.Στα πλαίσια της αδελφοποίησης έγιναν αμοιβαίες επισκέψεις με αποστολές των δύο πόλεων να επισκέπτονται Τρίκαλα και Άμπεργκ


Στις 19.10.2001 υπογράφεται το σχετικό σύμφωνο αδελφοποίησης.


Στόχος της αδελφοποίησης αυτής είναι η ανάπτυξη νέων δράσεων για τη βελτίωση της τεχνογνωσίας σε κοινωνικοοικονομικούς τομείς, όπως:Πολεοδομία –Χωροταξία, Προστασία Περιβάλλοντος, Επαγγελματική κατάρτιση, Νέες τεχνολογίες, Προώθηση γεωργικών, βιομηχανικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, Καταπολέμηση της ανεργίας.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ:  

Μία πλατεία – κυκλικός κόμβος στο Άμπεργκ ονομάζεται «Τρίκαλα», ενώ το 2015, εστάλησαν στη γερμανική πόλη πινακίδες με τη χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις.


Κορυφαία προσφορά από τη γερμανική πόλη, η κατασκευή μιας σύγχρονης και πιστοποιημένης παιδικής χαράς στην τοποθεσία «Πράσινη Γωνιά» και σε πλατεία που ονομάστηκε «πλατεία Αμπεργκ», με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αντικατοπτρίζοντας το βαθύ πνεύμα φιλίας ανάμεσα στις δύο πόλεις. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιουνίου 2016.
Δείτε σχετικά άρθρα:

 

 

Επιστροφή