(1981-'82)."Όταν οι Τούρκοι ψιλοκόβανε το …τουμπεκί"...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
(1981-'82).

"Καλή πρωτομηνιά" από τον φίλο Δημήτρη Τουφεξίδη...

Θαυμάστε το καμάρι της τότε νεοσύστατης 1ης ΑΤΑΕ/ABDI-GR  (η πρώτη αερομεταφερόμενη ταξιαρχία αμέσου επεμβάσεως, του ‘’Αρχιπελάγους’’). Επρόκειτο περί ενός εντελώς ανεξάρτητου, αυτοδύναμου στρατιωτικού σχηματισμού, με σκοπό την συντριπτική καταστροφή των θέσεων του εχθρού μέσα στο έδαφος του και όχι μόνο.

Οι ‘’ψίθυροι’’ από τα απόρρητα, τον τοποθετούσαν ως ‘’αιχμή του δόρατος’’ δια την κατάληψιν της Πόλεως(τι κόλλημα…). Η σκληρή εκπαίδευση ήταν συνεχούς ροής,  με αποτελέσματα εντυπωσιακά.‘’Μέτρησα’’ 43 πτώσεις με αλεξίπτωτο, σε κάθε είδους έδαφος, μέρα-νύκτα, 12 ελεύθερης πτώσης από μεγάλα ύψη(30.000 πόδια), 18 από ελικόπτερο super-Louie (μεγάλο αδελφάκι του Huey) μέσα στην θάλασσα, με πλήρη εξάρτυση.

‘’Κρυβόμενοι’’ από τα εχθρικά ραντάρ δύο φορές, κατεβήκαμε με σχοινιά από τα επιθετικά ελικόπτερα Dewey, πάνω σε υποβρύχιο τύπου Crypston,  καταμεσής του έμπλεου Μποφόρ Αιγαίου, το οποίο μας μετέφερε αθέατα στην εχθρική ακτή. Παρομοίως, βρισκόμασταν επάνω σε ταράτσες και στέγες, για ανακατάληψη κτηρίων, διδάσκοντας την τεχνική σε κάτι ξενάκια-ψάρακες, ονόματι SWAT.

Εξαϋλώναμε τα εχθρικά τεθωρακισμένα, με τα νέα Ελληνικά αντιαρματικά μας BOUZOUKAS, σχεδιασμένα από τον αξέχαστο στρατηγό μας Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Τα εξωπραγματικά μας αποτελέσματα ‘’θορύβησαν’’ το ΝΑΤΟ και την CIA, που άρχισαν να μας παρακολουθούν από δορυφόρο, τύπου PEEPER.

Τον ‘’αντελήβημεν’’ και απειλήσαμε με κατάρριψη του, στοχεύοντας τον με τον νέο μας Ιαπωνικό αντι-δορυφορικό πύραυλο εδάφους- διαστήματος,  SUGAMOTO MAGAZAKI.

‘’Μάσησαν’’ λοιπόν τα Αμερικανάκια και τον ‘’μάζεψαν’’. (Μας μιμήθηκε αργότερα το ΄85, ο υπουργός τύπου Δ. Μαρούδας με τους Ευρωπαϊκούς δορυφόρους, άνευ επιτυχίας). Ούτε …κιχ δεν ηκούσθη από τους απανταχού εχθρούς μας, εκείνη την διετία. Ήτο η διαφορά της ποιοτικής ισχύος, βλέπετε…

Ο Δημήτριος Τουφεξίδης σας εύχεται καλή πρωτομηνιά και σας προτείνει να απολαύσετε ‘’τον μύθο σας εν Ελλάδι’’

 Υ.Γ. Ιδεολογικώς, μόνο μία ημέρα του χρόνου …δουλεύω. Για τις υπόλοιπες, πληρώνω (αδρά) 300 επιλεγμένα άτομα για να το πράττουν. Ουδέν παράπονο, σχεδόν όλοι τα καταφέρνουν…
 


 

 

Επιστροφή