6ο Green Festival 10, 11 και 12 Ιουλίου 2009, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
6ο Green Festival 10, 11 και 12 Ιουλίου 2009, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας

Συναυλία Συγκροτήματος LOCOMONDO και Μουσική Παράσταση με τους:

ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΡΟΒΑ,ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ και ΖΗΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ περιλαμβάνει μεταξύ των άλλωντο πρόγραμμα



Λιγότερες από δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι την έναρξή του, και οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούμε το 6ο Rocking under the Rocks Green Festival.

Η τέχνη και ο πολιτισμός παντρεύονται με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στηρίζοντας τον αγώνα για ένα καλύτερο περιβάλλον και για έναν καλύτερο κόσμο. Οι διοργανωτές υπόσχονται να παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μια μουσική πανδαισία, με καινοτόμα για την περιοχή χαρακτηριστικά, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία.

Η παρουσία κορυφαίων καλλιτεχνών όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας, οι Locomondo, οι Blues Wire, o Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η Ζήνα Αρβανιτίδη είναι σίγουρο ότι θα απογειώσουν το φεστιβάλ, προσδίδοντάς του ταυτόχρονα ιδιαίτερη λάμψη.

Παράλληλα η συμμετοχή μετά από επιλογή 12 ταλαντούχων ερασιτεχνικών, νεανικών συγκροτημάτων θα αναδείξει μια άλλη πλευρά του φεστιβάλ υποστηρίζοντας τους νέους ανθρώπους οι οποίοι με το κέφι, τη ζωντάνια και το ταλέντο τους θα ξεσηκώσουν το κοινό κάνοντάς του να χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής τους.
Μια από τις κορυφαίες στιγμές του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση ενός εντυπωσιακού light-laser show κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης με θεματολογία που θα παντρεύει την τέχνη και τον πολιτισμό με το περιβάλλον, το οποίο υπόσχεται να καθηλώσει τους θεατές.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι το ακόλουθο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
20:30 ΕΝΑΡΞΗ
Συγκρότημα CAUTION
Συγκρότημα MEDOYSSA
Συγκρότημα PRIMA VISTA

22:15 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Light-laser Show
Χαιρετισμοί Επισήμων
Highlight Μουσική Παράσταση με τους:
ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΡΟΒΑ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
ΖΗΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:30 ΕΝΑΡΞΗ
Συγκρότημα «ΨΑΡΙ-ΝΤΟΥΦΕΚΟ»
Συγκρότημα ΠΑΛΣΑΡ
Συγκρότημα CYANIDE4
Συγκρότημα INSIDEAD
Highlight Event
Συναυλία Συγκροτήματος BLUES WIRE

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:30 ΕΝΑΡΞΗ
Συγκρότημα SYMBOLIC INFERNO
Συγκρότημα PURE INSTINCT
Συγκρότημα TOM & JERRY
Συγκρότημα BLACK LEGS
Συγκρότημα PLANET OF ZEUS
Highlight Event
Συναυλία Συγκροτήματος LOCOMONDO

Παράλληλα με το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα εκτυλίσσετε και το Περιβαλλοντικό του Πρόγραμμα. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ περίπτερα ενημέρωσης, παιχνίδια εκλαΐκευσης για μικρούς και μεγάλους αλλά και εκθέσεις με περιβαλλοντικά θέματα και διάφορες προβολές θα ενημερώσουν το κοινό και θα το προτρέψουν να ενεργοποιηθεί με προσανατολισμό την διαμόρφωση μιας νέας περιβαλλοντικής πραγματικότητας.
Βασικό στοιχείο της όλης προσπάθειας είναι η διαδραστικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να κατανοήσει με απλό και καθημερινό τρόπο διάφορα περιβαλλοντικά θέματα και να προβληματιστεί πάνω σε αυτά. Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του περιβαλλοντικού προγράμματος είναι η συμμετοχή του Δικτύου Μεσόγειος SOS, το οποίο έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την επιστημονική υποστήριξη του περιβαλλοντικού προγράμματος.

Να θυμίσουμε ότι, το 6th Rocking Under the Rocks Green Festival πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά στην πόλη της Καλαμπάκας κάτω από τους μοναδικούς παγκοσμίως, βράχους των Μετεώρων στις 10, 11 και 12 Ιουλίου 2009, στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Καλαμπάκας.
Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι η συμμετοχή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φοιτητών Φυσικής στην διοργάνωσή και χρηματοδότηση του Φεστιβάλ, εντάσσοντάς το στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νεολαία, Περιβάλλον, Πολιτισμός. Το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στην όλη διοργάνωση και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ από κάθε άποψη.

Στη διοργάνωση του Φεστιβάλ συμμετέχουν και υποστηρίζουν ενεργά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, η Τ.Ε.Δ.Κ Νομού Τρικάλων και ο Δήμος Καλαμπάκας, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και αξιοπιστία στην όλη διοργάνωση η οποία τελεί υπό την άρτια τεχνική υποστήριξη της Rapsody Productions.

Τέλος το Φεστιβάλ υποστηρίζουν ενεργά το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, γεγονός μεγάλης σημασίας που διασφαλίζει το κύρος και την αίγλη του Φεστιβάλ.

Το 6th Rocking Under the Rocks Green Festival θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού. Και αυτό διότι θα συνδυάζει την τέχνη και τη μουσική με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καλύπτοντας όλο το φάσμα της ροκ μουσικής ελληνικής και ξένης. Οι διοργανωτές υπόσχονται μια διοργάνωση μοναδική για τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής η οποία θα ενθουσιάσει το κοινό δίνοντάς του τη δυνατότητα να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία.



 

 

Επιστροφή