Συναυλία Φαραντούρη - Θηβαίου στα Τρίκαλα την Παρασκευή

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Συναυλία Φαραντούρη - Θηβαίου στα Τρίκαλα την Παρασκευή
Μουσικό Αφιέρωμα σε Έλληνες και Ξένους Δημιουργούς με τη Μαρία Φαραντούρη και το Χρήστο Θηβαίο, διοργανώνουν  ο ΟΑΠΚΦΑ του Δήμου Τρικκαίων « Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και η εταιρία cricos productions την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 9,00μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και ο ευαίσθητος τροβαδούρος της νεότερης γενιάς συνοδευόμενοι από ορχήστρα επίλεκτων μουσικών, αποκαλύπτουν τη μουσική τους συγγένεια μέσα από την ερμηνεία κλασικών επιτυχιών τους καθώς και γνωστών τραγουδιών που «ντύνουν» με τη δική τους φωνή: διαχρονικά κομμάτια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Ντάλα κ.ά. σε ποίηση Τριπολίτη, Ελευθερίου, Ιωάννου, Μπρεχτ, κ.ά.




Μαρία Φαραντούρη-Χρήστος Θηβαίος: η «ιδεώδης ερμηνεύτρια» του Μίκη Θεοδωράκη, πρωταγωνιστική παρουσία στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι αλλά και στο αντίστοιχο διεθνές ρεπερτόριο (από Κουρτ Βάιλ μέχρι Λούτσιο Ντάλα) συναντά τον ευαίσθητο τροβαδούρο της νεότερης γενιάς, συνεργάτη του Θάνου Μικρούτσικου, σε μια ξεχωριστή συναυλία όπου «τα τραγούδια κι η αλήθεια τους στήνουν γέφυρες ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν και γίνονται αφορμή για πρωτόγνωρα ερμηνευτικά ταξίδια»...


Τραγούδια «διαχρονικής αξίας», εμπνευσμένα, στο σύνολό τους, από την καταλυτική γραφή σημαντικών ποιητών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων (Νίκου Καββαδία,  Κώστα Τριπολίτη, Μάνου Ελευθερίου, Οδυσσέα Ιωάννου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, κ.ά. Έτσι, για παράδειγμα, η Μαρία Φαραντούρη αποδίδει για μία ακόμη φορά με την χαρακτηριστική, πλούσια κοντράλτο φωνή της τα «Ποιός τη ζωή μου» ή το «Δρόμοι παλιοί» του Μίκη Θεοδωράκη, τον «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι και την «Ελένη» του Θάνου Μικρούτσικου.

 

Όντας η πρώτη ερμηνεύτρια του Μπρεχτ στην ελληνική δισκογραφία, τραγουδά το το «Άννα μην κλαις» από τη «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ» του Θ. Μικρούτσικου.

Ενώ στη μνήμη του πρόσφατα χαμένου Λούτσιο Ντάλα – συνεργάτη της στο παρελθόν – ερμηνεύει τον περίφημο «Caruzo» του. Ο Χρήστος Θηβαίος μοιράζεται μαζί μας προσωπικές του επιτυχίες όπως το «Βροχή μου», τα «Αμλετ της Σελήνης», «Δεν είμαι άλλος» και  τραγούδια από τον «Σταυρό του Νότου» του Θάνου Μικρούτσικου.

Χορηγοί επικοινωνίας : TV 10,  ΖΥΓΟΣ FM100, ΕΡΕΥΝΑ.

Γενική Είσοδος :  15 €

Προπώληση εισιτηρίων :
ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟ,Καρανάσιου5 τηλ:24310 77559
Βιβλιοπωλείο «ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ»,Ασκληπιού 15,τηλ: 24310 26967
Βιβλιοπωλείο «ΚΗΡΗΘΡΕΣ»,Ασκληπιού 34,τηλ:24310 38660
 

 

 

Επιστροφή