Αντάμωσαν με την Παράδοση για 2η χρονιά στην Κρήνη Τρικάλων!!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αντάμωσαν με την Παράδοση για 2η χρονιά στην Κρήνη Τρικάλων!!

Το χωριό ζωντάνεψε, σε μια εκδήλωση όπου το παρελθόν συνάντησε το μέλλον

Η πλατεία του δ.δ. Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας γέμισε ζωντάνια, από μουσική και χορούς που κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Σε μια εξαιρετικά όμορφη και εντυπωσιακή γιορτή που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης, οι κάτοικοι αντάμωσαν με την παράδοση, με τα ήθη και τα έθιμα και το σημαντικότερο την ιστορία.

Μια ιστορία που μένει χαραγμένη στις μνήμες των παλιότερων και σήμερα αποτελεί την παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.
Μια εκδήλωση όπου τα νιάτα συνάντησαν τα γηρατειά, σμίγοντας κατά αυτό το τρόπο το παρελθόν με το μέλλον του χωριού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης τα είχε όλα. Μοναδική παραδοσιακή ορχήστρα που συνόδευε τα χορευτικά τμήματα των γυναικών, των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων τα οποία αποτελούνται από δεκάδες χορευτές. Χορευτές οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Βασίλη Γαλάνη έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των επισκεπτών.

Σε ειδικό χώρο που είχε δημιουργηθεί μέλη του Συλλόγου προσπάθησαν να ζωντανέψουν τις μνήμες με έκθεση παλαιών φωτογραφιών όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να δουν στιγμές από το παρελθόν του χωριού.

Μιας εκδήλωσης που προσπάθησε και κατάφερε μέσω των μελών του να προάγει και να προβάλει τον τόπο τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις. Μια εκδήλωση που είχε ως στόχο και πέτυχε να συσφίξει σχέσεις μεταξύ των κατοίκων.

«Η εκδήλωση τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό. Μέσα από ανάλογες δράσεις ενισχύουμε τον εθελοντισμό. Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός είναι το μήνυμα που θέλουμε να κατανοήσουμε. Γιατί είναι ευλογιά να διαθέτει ο καθένας την ικανότητα για ανιδιοτελή προσφορά. Το ενθαρρυντικό είναι πως τα άτομα που λαμβάνουν το μήνυμα του εθελοντισμού πληθαίνουν κι αυτό είναι μια ελπίδα για το μέλλον του Συλλόγου», σημείωσε κατά το χαιρετισμό της η πρόεδρος κα Μαρία Πριτσιούλη.

Ένας δραστήριος Σύλλογος που χρήζει ιδιαίτερης ενθάρρυνσης και στήριξης από όλους.















 

 

Επιστροφή