Με πολύ κέφι και διάθεση ο χορός του συλλόγου «Σωτήρα Τρικάλων»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με πολύ κέφι και διάθεση ο χορός του συλλόγου «Σωτήρα Τρικάλων»

Η πρώτη εκδήλωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρα Τρικάλων  για το 2016 πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στο κέντρο «Στεφανής». Πρόκειται για την ετήσια χοροεσπερίδα που πραγματοποιείται στις αρχές κάθε χρόνου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Κέμος ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους των αρχών και των πολιτιστικών συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου και τόνισε πως ο σύλλογος σε πείσμα των δύσκολων καιρών θα συνεχίσει δυναμικά και ουσιαστικά την πλούσια δράση του με κατεύθυνση την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού.Επίσης ευχαρίστησε τους συλλόγους με τους οποίους η «Σωτήρα Τρικάλων» έχει αγαστή συνεργασία και ειδικότερα το «Κέντρο Χορού Τρίκκη», τη «Φ.Α.Τ.Α.», το Λ.Χ.Ο.Τ. «Ασκληπιός» και την «Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων» για την ευγενική παραχώρηση των φορεσιών για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.


Στη συνέχεια η παιδική χορευτική ομάδα και η ομάδα γυναικών του συλλόγου παρουσίασαν χορούς από Θεσσαλία και  Ήπειρο, ενώ η εφηβική και η ομάδα ενηλίκων παρουσίασαν χορούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη σε επιμέλεια του Αχιλλέα Λέρα.


 Η βραδιά συνέχισε με παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους των εξαίρετων νέων μουσικών : Αχιλλέα Χαχάμη στο τραγούδι, Αλέξανδρο Παπαγεωργόπουλο στο κλαρίνο, Στέφανο Γεωργίου στο βιολί, Μαρία Πλουμή στο λαούτο και το τραγούδι και Γιώργο Ντίνα στα κρουστά.
Το Δ.Σ. Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων 

 

Επιστροφή