Ο Χορός των Αργιθεατών Τρικάλων 2017

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο Χορός των Αργιθεατών Τρικάλων 2017

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 37 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη λαϊκή παράδοση και να την μεταδίδει στις νεότερες γενεές.

Οι κάτοικοι των 20 χωριών της Αργιθέας κλεισμένοι ανάμεσα σε ορεινούς όγκους ανέπτυξαν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, ήθη και έθιμα.

Η Αργιθεάτικη δημοτική μουσική καθώς και οι χοροί όπως ο «κλειστός» χορός είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα.

Η Αργιθέα διακρίνεται για την υπερηφάνεια της, το θρύλο της, την ομορφιά της, τους κατοίκους της, άνθρωποι προοδευτικοί, φιλόξενοι με ήθος και χαρακτήρα.

Η συμμετοχή της Αργιθέας στους Εθνικούς αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα στο μεγάλο ξεσηκωμό του εικοσιένα και τις κατοπινές Αργιθεάτικες και Αγραφιώτικες επαναστάσεις κατά των Τούρκων.

Στις 21 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 9 μ.μ στο κέντρο «MEMORIES HALL» (Πρώην Αναμνήσεις) 4 ο χ.λ.μ Τρικάλων-Καρδίτσας (Αγία Κυριακή) θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων .

Θα μας διασκεδάσουν: Βασίλης Κωσταρέλος στο κλαρίνο, Δημήτρης Αυγέρης - Γρηγόρης Παπαδήμας – Έλενα Διογένους στο τραγούδι και στο βιολί Βασίλης Έξαρχος.

Θ’ ακολουθήσει Λαϊκή μουσική…… Τα χορευτικά του Συλλόγου θα μας παρουσιάσουν εντυπωσιακό πρόγραμμα «τα νυχτέρια». Θα εμφανιστεί η νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.

Θα γίνει βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Θα υπάρχει πλούσια Λαχειοφόρος με 300 δώρα . Θα φύγουν όλοι με ένα δώρο. Στην ειδική κλήρωση τα ήδη κερδισμένα λαχεία θα κερδίσουν πάλι.

Τιμή κάρτας 12 ευρώ…

Σας περιμένουμε!!!!.... μη μας ξεχάσετε !!! 

 

 

Επιστροφή