H πίτα του Συλλόγου Μυροφύλλου Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
H πίτα του Συλλόγου Μυροφύλλου Τρικάλων

Με επιτυχία και πλούσια δώρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΡΟΦΥΛΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
          
Σε πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Μυροφύλλου Τρικάλων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στη φιλόξενη αίθουσα του συντοπίτη μας  Βασίλη Γάτα «Yolo Playroom Cafe Bar» (Κοραή 4).

Ανταποκρινόμενοι θερμά στο κάλεσμα του συλλόγου έδωσαν το παρών μέλη και φίλοι του συλλόγου με τις οικογένειές τους. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τρικάλων και πρώην Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Τσίγκας και Χρήστος Γακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Πύλης Ευάγγελος Αλέκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Πύλης Νίκος Τόλιας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Μπαλατσούκας αφού καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα δράση του συλλόγου και ειδικότερα:

Στη συνέχιση της προσπάθειας των προηγουμένων Διοικήσεων του Συλλόγου για την αναστήλωση και λειτουργία του Νερόμυλου Μυροφύλλου (ιδιοκτησίας του συλλόγου). Δήλωσε ότι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι : «ο Νερόμυλος Μυροφύλλου είναι πλέον σε λειτουργία και αλέθει χωρίς ξαγάρι». Στο σημείο αυτό τόνισε τη σημαντική συμβολή του μέλους του Δ.Σ. Παντελή Καλλιώρα, που επωμίσθηκε πρόθυμα και αφιλοκερδώς την ευθύνη της λειτουργίας του νερόμυλου και έκανε αναφορά σε όλους τους συγχωριανούς που βοήθησαν χωρίς αντάλλαγμα το σύλλογο κατά καιρούς, όταν και όπως τους ζητήθηκε και τους ευχαρίστησε.
Επίσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη που «χάρη στην συμπαράστασή του και την προσφορά του (δίκτυο μεταφοράς νερού), καταφέραμε να λειτουργήσουμε τον νερόμυλο και έτσι δεν πήγαν χαμένες οι δωρεές των συγχωριανών  και των φίλων  του συλλόγου μας».

Τέλος ευχαρίστησε τον Ευθύμιο Καυκιά, μάστορα νερόμυλων, για την τεχνογνωσία  που προσέφερε για την λειτουργία του νερόμυλου.
Κλείνοντας το θέμα του νερόμυλου, ζήτησε την βοήθεια όλων (ηθική, προσωπική και υλική) για την ολοκλήρωση  του περιβάλλοντος χώρου του νερόμυλου και την αποκατάσταση και λειτουργία της «δριστέλας» δίπλα στον νερόμυλο.
Ο πρόεδρος συνέχισε με αναφορά στο  πανηγύρι του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ομώνυμου ιστορικού μοναστηριού στο Μυρόφυλλο και στην καθιερωμένη από τον Σύλλογό δράσης της παρασκευής του παραδοσιακού καζανιού για το καθιερωμένο  «ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ». Φέτος το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2017.

Ως προς τις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις, ο Πρόεδρος ανέφερε την αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου του οικισμού «Καραβδέϊκα» στο Μυρόφυλλο, του οποίου η χρήση έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο. Σε πρώτη φάση ο σύλλογος έχει αιτηθεί από το Δήμο Πύλης την παραχώρηση ξυλείας.

Η Βασιλόπιτα περιείχε τρία φλουριά που αντιστοιχούσαν σε μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα τάμπλετ, προσφορά του συλλόγου. Οι τυχεροί της βραδιάς ήταν : Χρήστος Αλεξίου του Στέλιου, την εικόνα, Σταύρος Κατσαντώνης του Δημητρίου το τάμπλετ, Ανθή Φέκα σύζυγος Παναγιώτη την φωτογραφική μηχανή. Η εκδήλωση κύλησε όμορφα με ανταλλαγή ευχών και προτάσεων για την πορεία του συλλόγου.

Το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Μυροφύλλου Τρικάλων : Θανάσης Μπαλατσούκας - Πρόεδρος, Δημήτρης Κατσαντώνης -  Αντιπρόεδρος, Αχιλλέας Λέρας - Γραμματέας, Παντελής Καλλιώρας - Ταμίας, Εύη Μαλανδρίνου Μιχαήλ - Μέλος, Οδυσσέας Φαλαγγάρας - Μέλος, Δημήτρης Σουλιώτης – Μέλος εύχονται σε όλους από καρδιάς Καλή Χρονιά με Υγεία και Δύναμη !
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας
Αθανάσιος Μπαλατσούκας              Αχιλλέας Λέρας
 

 

 

Επιστροφή