Το «Τραπέζι του Αη Γιώργη» ανήμερα της γιορτής του στο Μυρόφυλλο Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το «Τραπέζι του Αη Γιώργη» ανήμερα της γιορτής του στο Μυρόφυλλο Τρικάλων

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, Κυριακή 23 Απριλίου 2017 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου του ομώνυμου μοναστηριού στο Μυρόφουλλο Τρικάλων.

Ένα ιστορικό μοναστήρι με πρώτη αναφορά σε χρυσόβουλο του 1336 μ.Χ., ενώ ο ναός του Αγίου Γεωργίου ως καθολικό της μονής ανεγέρθηκε το 1815.  

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυροφύλλου Τρικάλων διοργανώνει το «Τραπέζι του Αη Γιώργη».

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον πατροπαράδοτο «χορό των γερόντων», θα μοιραστεί σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακό «καζάνι» με πρόβιο και μανέστρα, που θα ετοιμάσουν τα μέλη του συλλόγου, ύστερα από προσφορές και δωρεές Μυροφυλλιτών μελών και φίλων του συλλόγου.


Προς διευκόλυνση της μετακίνησης των προσκυνητών, ο Σύλλογος Μυροφύλλου Τρικάλων έχει κανονίσει την αυθημερόν  μετάβαση λεωφορείου στο Μυρόφουλλο και επιστροφή.

Όποιος επιθυμεί να μεταβεί με το λεωφορείο, μπορεί να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα : 6973034272 (Κώστας Ράπτης), 6972233260 (Δημήτριος Κατσαντώνης), 6977238130.

Για το Δ.Σ. Ε.Μ.Ε.Σ. Μυροφύλλου Τρικάλων

Ο Γραμματέας        Ο Πρόεδρος
Αχιλλέας Λέρας        Αθανάσιος Μπαλατσούκας

 

 

Επιστροφή