"Φτου και Βγαίνω", ένα παράξενο κρυφτό...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

...με Συναισθήματα και Αξίες μέσα από ιστορίες και παιχνίδια ένα εργαστήριο για παιδιά  (Β’ Δημοτικού και πάνω) με τη Μαρία Κατσανούλη

Σάββατο 6 Μαΐου 2017 ώρες: 1000- 1200  ή 1300- 1500 στο UK School of English Ειρήνη ΣτράκαρηΟλοκληρώθηκε τον Απρίλιο το εργαστήριο των Συναισθημάτων και οι  ΦτουΒγαινίτες συνεχίζουν το κρυφτούλι τους διερευνώντας, μέσα σε 4 συναντήσεις τον Μάιο, βασικές Αξίες και Δεξιότητες που συνδράμουν στο να αφουγκράζεται κανείς καλύτερα τον εαυτό του, να διακρίνει και να καλλιεργεί δεξιότητες και να συμπεριφέρεται με σεβασμό απέναντι στον εαυτό του αλλά και απέναντι στους άλλους.

Ο στόχος της όλης δράσης είναι να παροτρύνει τα παιδιά να αντιληφθούν ότι:
Η ομαλή συνύπαρξη σε μια ομάδα προϋποθέτει σεβασμό και ευγένεια μεταξύ των μελών της, αλλά και μια καλή σχέση με τον εαυτό μας.  
Κάθε συναίσθημα που νιώθουμε έχει το λόγο ύπαρξής του, ακόμα κι αν αυτό είναι δυσάρεστο.  
Κακό δεν είναι να εκφράζουμε τα «δυσάρεστα» συναισθήματά μας, αλλά το να τα εκφράζουμε με τρόπο που βλάπτει εμάς ή τους γύρω μας.  
Οι άνθρωποι έχουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας και αυτό δεν μας κάνει καλύτερους ή χειρότερους, αλλά απλά διαφορετικούς.
Τα παιδιά μέσα από ιστορίες, ομαδικά παιχνίδια και παιγνιώδεις ασκήσεις, γύρω από το Φόβο, το Θυμό, τη Ζήλια,  την Αυτογνωσία,  την Αυτοεκτίμηση,  τον Σεβασμό, την Ευγένεια, τη Διαφορετικότητα, τη Φιλία  και  την  Αρμονική Συνύπαρξη,   παίζοντας και διασκεδάζοντας παροτρύνονται:
Να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και να είναι «άνθρωποι» χωρίς να ντρέπονται γι΄αυτό.
Να αντιλαμβάνονται ότι το «καλό» και το «κακό» ορίζονται σε επίπεδο συμπεριφορών και όχι σκέψεων και συναισθημάτων.
Να βλέπουν και την θετική πλευρά των «αρνητικών» συναισθημάτων αλλά και την αρνητική πλευρά «θετικών» συναισθημάτων για  να αναγνωρίζουν τα όρια και τις διαβαθμίσεις τους.
Να ονοματίζουν αυτό που συμβαίνει στη ψυχή τους και στο σώμα τους όταν βιώνουν ένα συναίσθημα και αυτό που μπορούν να κάνουν για να μετριάζουν τυχόν αρνητική επίδρασή του.
Να σέβονται και να είναι ευγενικοί με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό τους.
Να αρχίσουν να διακρίνουν κάποιες από τις θετικές και τις αρνητικές σκέψεις τους.
Να αντιλαμβάνονται ότι οι δεξιότητες καλλιεργούνται εφόσον το επιδιώξουν.
Να καθορίζουν τις επιθυμίες τους και να βάζουν στόχους που θα πετυχαίνουν με μεθοδική και πολλή δουλειά.

Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχει η Μαρία Κατσανούλη, εκπαιδευτικός (Φυσικός, Msc) - αφηγήτρια.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15€/συνάντηση.

Η κάθε  συνάντηση είναι αυτοτελής και ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή είναι περιορισμένος. Απαιτείται η κράτηση θέσης.

Πληροφορίες: στο τηλέφωνο: 6977905555, στον ιστότοπο: www.paramithimaliso.gr (εκδηλώσεις - φτου και βγαίνω), και στο Facebook: Maria Katsanouli και UK

Δηλώσεις συμμετοχής: UK School of English–Ειρήνη Στράκαρη, Ε.Πελέκη 1 & Κοραή (Πλατεία Δεσποτικού), Τρίκαλα, Τηλ. 2431 077020  Δευτέρα-Παρασκευή 1600-2100 μμ.


Επόμενες Προγραμματισμένες Συναντήσεις:  
6/5/17:  «καθρέφτη καθρεφτάκι μου» (ταυτότητα)
13/5/17: «ποιος είμαι ο καλύτερος;» (διαφορετικότητα)
20/5/17: «με σεβασμό κι ευγένεια» (σεβασμός, ευγένεια)
27/5/17: «αρμονική συνύπαρξη» (καλό-κακό, φιλία)
 

 

Επιστροφή