Όπερα σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη στον δημοτικό κινηματογράφο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Όπερα σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη στον δημοτικό κινηματογράφο

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 19:30


Η ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ RICHARD STRAUSS, «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ» στον  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος συνεχίζει τις προβολές της Met που προβάλουν σε ζωντανή μετάδοση παραστάσεις από το Lincoln Center της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 19:30


Η ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ RICHARD STRAUSS, «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ» ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ TOΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «THE MET: LIVE IN HD». ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ MET OPERA ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ROBERT CARSEN. Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΟΠΡΑΝΟ RENEE FLEMMING ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΡΣΑΛΙΝ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ!


Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met:Live in HD», μετά την φαντασμαγορική όπερα «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» με την συγκλονιστική Anna Netrebko που καθήλωσε για άλλη μια φορά το κοινό με την μαγική ερμηνεία της, παρουσιάζει, το ρομαντικό αριστούργημα του Strauss «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ».Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ το 2013. Η Renee Fleming ερμηνεύει για τελευταία φορά στην καριέρα της το ρόλο της Μαρσαλίν, έναν από τους ρόλους που την χαρακτήρισαν μέχρι σήμερα. Απέναντι της είναι η επίσης εκπληκτική Elina Garanca στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική στον ιδιαίτερο ρόλο του Οκτάβιαν, του παρορμητικού νεαρού εραστή της που χαρακτηρίζει και τον τίτλο του έργου. Η εκπληκτική διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Gunther Groissbock ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Bruck στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον εξαίσιο Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. Ο Ιππότης του Ρόδου είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.

Ο Ιππότης με το Ρόδο αναφέρεται στον έρωτα με μια κωμική διάθεση και παράλληλα με μια πλοκή που θέλει να προκαλέσει το κοινό. Η 32χρονη Μαρσαλίν έχοντας περάσει μια θυελλώδη νύχτα με τον 17χρονο Οκτάβιαν, υποδέχεται στο σπίτι της τον επαρχιώτη εξάδελφο της Βαρόνο Οξ. Ο Βαρώνος Οξ ακολουθώντας τα έθιμα της εποχής θέλει να στείλει με έναν νεαρό ευγενή το ασημένιο ρόδο στη μνηστή του Σοφί, ως δείγμα αφοσίωσης. Ο νεαρός Οκτάβιαν δέχεται να κάνει την αποστολή για χάρη του Βαρώνου Οξ και συναντά την Σοφί. Μόλις όμως οι δύο νέοι συναντιούνται ερωτεύονται κεραυνοβόλα και η Σοφί αποφασίζει να μην παντρευτεί τον Οξ.

Οι  αίθουσες του δικτύου.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος «Cine Μύλος»
Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
Κέρκυρα: Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος
Σύρος: Θέατρο Απόλλων
Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
Άγιος Νικόλαος: Κινηματογράφος ΡΕΧ
Λεμεσός  – Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο
Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
Λάρνακα  – Κύπρος: Κ – CINEPLEX cinemas
Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas


 

 

Επιστροφή