Βραδιά Αλληλεγγύης στα Τρίκαλα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Βραδιά Αλληλεγγύης στα Τρίκαλα
 
Η εισαγγελικές εντολές για εκκένωση του Χώρου Φιλοξενίας City Plaza αποτελούν το τελευταίο επεισόδιο της κατασταλτικής αντιμετώπισης των προσφύγων καθώς και του κινήματος αλληλεγγύης.

Από το κλείσιμο των συνόρων ως η Συμφωνία της Ντροπής με την Τουρκίας, και από τα στρατόπεδα-φυλακές ως την εκκένωση των καταλήψεων, αρθρώνεται μια πολιτική που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε έναν ιδιότυπο εχθρό. Εχθρό που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την άμεση κι έμμεση χρήση της κρατικής βίας.

Η βία στα σώματα των ξένων καλλιεργεί τον φόβο στα μυαλά των ντόπιων, βυθίζοντας συνολικά την κοινωνία στη βαρβαρότητα.

Εδώ και 18 μήνες το City Plaza, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες προσφυγικές καταλήψεις, αποτελούν μια «παραφωνία» στο δημόσιο χώρο όπου επαναλαμβάνεται διαρκώς ο κατασταλτικός και ρατσιστικός λόγος για τους πρόσφυγες.

Τo City Plaza δεν έχει μόνο αποδείξει ότι οι πρόσφυγες μπορούν να ζήσουν μαζί με τους ντόπιους αρμονικά και με αξιοπρέπεια.

Δίνει το σήμα επίσης, μαζί με όλα τα ανάλογα εγχειρήματα, ότι υπάρχει μια διαφορετική Ευρώπη από αυτήν του Eurogroup και της Frontex.

Μια Ευρώπης της αλληλεγγύης, του αγώνα, της ανθρωπιάς. Κι αυτό ακριβώς το σήμα είναι που ενοχλεί κυρίως τους κρατούντες.

Στα πλαίσια της Αλληλεγγύης στο χώρο στέγασης προσφύγων City Plaza, διοργανώνεται την Παρασκευή 13/10 στις 9 μ.μ., στον κοινωνικό αυτοδιαχειριζόμενο χώρο RossoNero  βραδιά αλληλεγγύης με τους μουσικούς Παύλο Λουκά στο μπουζούκι, Ερνέστο Λούκα στην κιθάρα και Βαγγέλη Ζαχαράκη στο μπαγλαμά.Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες  του χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza.

 
ROSSONERO
Χώρος βέβηλων στοχασμών και πράξεων
Αμαλίας 18, Τρίκαλα

 

 

Επιστροφή