Κωμωδία από την Ισλανδία για την πραγματική ζωή

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Κωμωδία από την Ισλανδία για την πραγματική ζωή

Με κωμωδία από τον μακρινό Βορρά και την αγαπημένη Ισλανδία, συνεχίζεται τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 το φετινό πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων. Το συνεχές χιούμορ και η μινιμαλιστική αντιμετώπιση, σε ένα όμορφο περιβάλλον, δημιουργεί συναισθήματα και δίνει απαντήσεις για τα όσα (δεν) βλέπουμε γύρω μας.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο καλόκαρδος γίγαντας Φούσι έχει πατήσει πια για τα καλά τα σαράντα και δεν έχει το κουράγιο να ενηλικιωθεί, καθώς ζει ακόμη στο πατρικό του μαζί με τη μητέρα του. Κινείται σχεδόν σαν υπνωτισμένος μέσα στην καθημερινότητα, στην οποία η ρουτίνα κυριαρχεί. Όταν μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια, ένα τραγούδι της Ντόλι Πάρτον και ένα οκτάχρονο κοριτσάκι εμφανιστούν αναπάντεχα στη ζωή του, θα αναγκαστεί να ρισκάρει και να ζήσει όσα του προσφέρει η ζωή.


ΚΡΙΤΙΚΗ
Η τέταρτη ταινία του Ισλανδού Νταγκούρ Κάρι («Ονειρεμένη Απόδραση», «Dark Horse») είναι ένα κινηματογραφικό χαϊκού, το οποίο εκπλήσσει με τη λιτότητά του, γεμάτη γενναιόδωρα συναισθήματα. Με χιούμορ, αβίαστη χάρη και διακριτικούς συμβολισμούς (η «αθώα» παρουσία του πολέμου από τα παιχνίδια-κατασκευές μέχρι το paintball), ο Κάρι μας κάνει συνοδοιπόρους στο μακρύ και γλυκόπικρο ταξίδι του καλόκαρδου Φούζι προς την καθυστερημένη ενηλικίωσή του, δίνοντας έμφαση όχι στις δραματικές κορυφώσεις και τις έντεχνες ανατροπές της, αλλά στις ασήμαντες, τρυφερές, άτσαλες, ευφυείς ή αμήχανες λεπτομέρειές της που κάνουν τη διαφορά.
Τίτλος: Καρδιά Βουνό (Fusi / Virgin Mountain)
Σκηνοθεσία: Νταγκούρ Κάρι
Σενάριο: Νταγκούρ Κάρι
Μουσική: Slowblow
Πρωταγωνιστούν: Γκούναρ Γιόνσον, Ιλμουρ Κριστιάνσντοτιρ
Διάρκεια: 93 λεπτά
Χώρα: Ισλανδία
Ετος: 2016
Γλώσσα: Ισλανδικά
Πηγή flix.gr, athnioprama.gr
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.


Δείτε το τρέιλερ στον σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=Cal68H8x6HA

 

 

Επιστροφή