Ο Βασίλης Νανάκης σκηνοθετεί στη Λάρισα την «Ευκαιρία της ζωής της»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο Βασίλης Νανάκης σκηνοθετεί στη Λάρισα την «Ευκαιρία της ζωής της»

Στο Δημοτικό Θέατρο (ΟΥΗΛ) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και της OFF ART

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις με το θεατρικό έργο «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» που έδωσε πέρυσι τον Μάρτιο στη Λάρισα, ο Βασίλης Νανάκης επιστρέφει, αυτή τη φορά σκηνοθετώντας τη χορογράφο και χορεύτρια Ρούλα Καραφέρη στο μονόλογο του Άλαν Μπέννετ «Η ευκαιρία της ζωής της».

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν έξι επιπλέον παραστάσεις.
Το έργο θα παρουσιαστεί και στα Τρίκαλα στις 29 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Το πρόσωπο του μονολόγου είναι η Λέσλυ, μια ηθοποιός (;) που κάνει τα πάντα για να είναι μέσα στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι της Αγγλίας.

Τη συναντάμε στην προσπάθειά της να πάρει ένα ρόλο «…σε μια παραγωγή που κάνουν βίντεο για την αγορά του εξωτερικού με στόχο κυρίως τη Δ. Γερμανία… και αργότερα την Τουρκία» (για τους μη γνωρίζοντες, ερωτική ταινία… με υπόθεση).
Η Λέσλυ, προτάσσοντας πάντα τον απαράμιλλο επαγγελματισμό της, συμβιβάζεται χωρίς να ντρέπεται. Γνωρίζει πως δεν είναι καλύτερη από κανέναν και αυτό της δίνει μια ευελιξία τρομακτική, σοκαριστική.

Σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, έχει πάντα ένα χαμόγελο για όλους και σχεδόν μια απάντηση για τα πάντα. Με αφέλεια και χιούμορ ξεπερνά κάθε εμπόδιο, ενώ η ελαφρότητά της είναι κυριολεκτικά αβάσταχτη!

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Νανάκης

Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη
Κινησιολογία: Βασίλης Νανάκης, Ρούλα Καραφέρη
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σταυριανός
Σκηνικά – Κοστούμια : Εβελίνα Δασκαλοπούλου
Φωτισμοί : Βασίλης Νανάκης
7,8,9,14,15,16,21 Δεκεμβρίου στις 21:00.
Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ (Κουμουνδούρου & Ανθίμου Γαζή)


Είσοδος 8 ευρώ.
Ο Βασίλης Νανάκης σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή  Ecole Florent  στο Παρίσι, με δάσκαλο τον Maurice Attias.  Στην Αθήνα έχει συνεργαστεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο με τους Γιάννη Ρήγα, Ασπασία Κυρίμη, Άρη Ρέτσο, Γιάννη Σαπάκο, Σοφία Παπαχρήστου, Παντελή Βούλγαρη, Στέφανο Τζιβόπουλο, Frederic L’ Epee,  κ.α.

Το 2011 πήρε το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ Ελληνικού Έργου στο Βοτανικό στο Θέατρο Eliart  για τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία του στην  παράσταση «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού. Η παράσταση παίχτηκε πέρυσι και στη Λάρισα με μεγάλη επιτυχία.

Η Ρούλα Καραφέρη έχει Master (MDaT) από την Κρατική Ακαδημία Χορού (CODARTS) του Rotterdam και είναι τακτικό μέλος του επαγγελματικού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Οι πολύχρονες σπουδές στις σκηνικές τέχνες, με διακεκριμένους δασκάλους και σκηνοθέτες την ανεβάζουν συχνά στη σκηνή ως ηθοποιό. Η «ευκαιρία της ζωής της» είναι η πρώτη της συνεργασία με τον Β. Νανάκη.

Επόμενες παραστάσεις:
27 Δεκεμβρίου,  Κατερίνη, Θέατρο Μω
29 Δεκεμβρίου, Τρίκαλα, Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων
 

 

Επιστροφή