Το Δέντρο που έδινε · Η νέα θεατρική παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Το Δέντρο που έδινε · Η νέα θεατρική παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων
Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων ξεκινά την φετινή θεατρική χρονιά, με ένα ξεχωριστό έργο, γεμάτο ευαισθησία, τρυφερότητα και δύναμη. Πρόκειται για το παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν με τίτλο «Το Δέντρο που έδινε».

Το ιδιαίτερο αυτό έργο αντλεί την ομορφιά του, από την δυναμική λιτότητα που χαρακτηρίζει το είδος των κόμικς και των μικρών ποιημάτων.

Πραγματοποιούνται ήδη καθημερινά τις πρωινές ώρες για τα σχολεία της πόλης και τους μαθητές οι παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Μύλος Ματσόπουλου. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Με τρόπο που αγγίζει βαθιά τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους, το έργο μιλά για την μαγική και ευεργετική επίδραση της φιλίας και της εμπιστοσύνης που δημιουργείται, όταν αυτή ανθίζει και διαπερνά με ειλικρίνεια και εντιμότητα τις σχέσεις των ανθρώπων σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται. Μιλά επίσης για την ευθύνη που έχουμε καθώς μεγαλώνουμε, ώστε να φροντίσουμε για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από την απληστία και την αχαριστία, φέρνοντας στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα  μας,  οπλίζοντας με θάρρος τις επιλογές μας, που χρειάζεται να οδηγούνται με γνώμονα την αλήθεια, την χαρά και την αφοσίωση.

Συνοπτικά η υπόθεση: Μια περιπετειώδης μυστική αποστολή έχει ανατεθεί στον Μάγο Ήλιο και στην Παραμυθού Σελήνη, που ταξιδεύουν στον τόπο μιας τραυματισμένης φιλίας και αναλαμβάνουν δράση, με σκοπό  να βοηθήσουν το Αγόρι να βρει τον δρόμο προς την αγάπη και τον εαυτό του  και την Μηλιά – Κορίτσι, να μπορέσει να χαμογελάσει και να χαρεί για  τα πλούσια συναισθήματα που έχει για τους άλλους χωρίς να πληγώνεται και να νιώθει μόνη.

Μια δυνατή και πολύ δεμένη ομάδα ηθοποιών και δημιουργών διανθίζουν αυτό το θαυμάσιο έργο με έντονη θεατρικότητα, χορό, μουσική, μικρά φιλμ και συναρπαστικές μεταμορφώσεις.

Οι συντελεστές:

Πρωτότυπο κείμενο: Σελ Σιλβερστάιν
Θεατρική διασκευή: Γεώργιος Δερνίκας

Σκηνοθεσία: Πατρίτσια Λάζου - Στέφανος Νταλάσης

Σκηνογραφία: Σάκης Κολαλάς

Δραματουργική επιμ. και επιμ. κίνησης: Πατρίτσια Λάζου

Τεχνικός παράστασης-ηχητικός: Αχιλλέας Βλάχος

Προβολές-μοντάζ: Θανάσης Παπανικολάου

Φωτογράφιση: Ελίνα Καλογιάννη

Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη

Ηθοποιοί:

Αλέξανδρος Βερώνης

Δημήτρης Αλεξιάδης

Αφροδίτη Τσιώλη

Πελαγία Χατζηγιάννη

 

 

Επιστροφή