Προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών»

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού σας καλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών - The Partisans of Athens» την Παρασκευή 16 Νοέμβρη στις 9:00μ.μ. στο Μουσείο Τσιτσάνη, στην αίθουσα του Διοικητηρίου.

Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού: Παρασκευή 16 Νοέμβρη – 9:00μ.μ.


Ένα ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Ξενοφώντα Βαρδαρού και του Γιάννη Ξύδα, για την ΕΑΜική Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής στην Αθήνα ('41-'44). 14 αφηγήσεις. 14 ιστορίες.

Ένας λαός ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Ένα ντοκιμαντέρ για τη συλλογική μνήμη...

Με αφετηρία τις μαρτυρίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση, το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» επιχειρεί να ρίξει φως σε γνωστές και άγνωστες ιστορίες του αγώνα τους, όπως αυτές διαδραματίστηκαν μέσα στις συνοικίες της Αθήνας.

Από την περίοδο του λιμού του ’41-’42, τα συσσίτια των Λαϊκών Επιτροπών και της Εθνικής Αλληλεγγύης, τις μεγαλειώδεις πορείες ενάντια στην επιστράτευση και την κάθοδο των Βουλγάρων, τις μάχες του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στις συνοικίες, την ίδρυση του ΕΑΜ, τις παράνομες προκηρύξεις και τα συνθήματα της ΕΠΟΝ στους τοίχους μέχρι την απελευθέρωση της Αθήνας οι πρωταγωνιστές συνθέτουν ένα μωσαϊκό εμπειριών, αγώνων και προσδοκιών για το πώς επέλεξαν να συγκρουστούν με την ηττοπάθεια και τη συνεργασία με τον ναζισμό-φασισμό.

Θα προλογίσει ο Δημήτρης Μπάρμπας, μέλος της Ομάδας Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων Λάρισας.

Είσοδος ελεύθερη
Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού


 

 

Επιστροφή