Πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν.Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν.Τρικάλων

Την πλούσια πολιτιστική της δραστηριότητα συνέχισε το προηγούμενο διάστημα η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν.Τρικάλων, συμμετέχοντας στις εξής εκδηλώσεις:

Στις 25 Οκτωβρίου, έπειτα από πρόσκληση του Μ.Ε.Ε.Σ Διάβας, η χορευτική μας ομάδα συμμετείχε στη «Γιορτή πίτας» που έγινε στην πλατεία του χωριού, στη Διάβα Καλαμπάκας.

Κυρίες του χωριού έφτιαξαν και προσέφεραν γευστικότατες παραδοσιακές πίτες από αγνά τοπικά προϊόντα.

Η εκδήλωση έγινε μετά τον εσπερινό του Αγίου Δημητρίου και πλαισιώθηκε από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ανάμεσα τους και ο σύλλογος μας όπου παρουσιάστηκαν οι χοροί Τικ μονό, Τικ Τόνγιας, Λετσίνα, Μηλίτσα, Τρυγώνα, Ομάλ Κερασούντος και Γιουβαρλαντούμ.

Συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στην πόλη των Τρικάλων.

Στις 3 Νοεμβρίου η χορευτική μας ομάδα συμμετείχε για ακόμη μια φορά στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το 14ο στη σειρά, που φέτος έγινε στην πόλη της Λάρισας και ήταν αφιερωμένο στον πολιτικό Λεωνίδα Ιασωνίδη.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν περίπου 2.000 χορευτές από Ποντιακούς συλλόγους όλης της Ελλάδος.(ευχαριστούμε το ekalampaka.gr για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε).Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας
Κοσμάς Αποστολίδης                                  Νόπη Παπαδοπούλου

 

 

Επιστροφή