Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Μετεώρων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

Μετεώρων Δωδεκάμερο 2018


Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου
Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Ώρα 19:00
Η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης ανοίγει την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων και μας ταξιδεύει στις γειτονιές του κόσμου με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου
Πνευματικό Κέντρο Βασιλικής, Ώρα 18:00
«Υπόδεξαι Βηθλεέμ», Μουσική Εκδήλωση από τον Σύλλογο Παραδοσιακής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης «Άγιος Βησσαρίων».
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου
Πλατεία Δημαρχείου, Ώρα 11:30
«Χριστούγεννα Χαράς», Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας στέλνει μήνυμα γιορτής και μας καλεί όλους στο κέντρο της πόλης να συνθέσουμε μαζί το σκηνικό των γιορτών με ποικιλία δράσεων για τα παιδιά.
Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, Ώρα 20:00
«Ψηλαφίζοντας τις λέξεις…  με τραγούδα που αγάπησα», Μυσταγωγική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση πλαισιωμένη από δραματοποιημένες αφηγήσεις της συγγραφέως, επενδυμένες με μουσικά θέματα και μελοποιημένη ποίηση κορυφαίων Ελλήνων ποιητών και συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι κ.α.).
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου
Αύλειος Χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, Ώρα 18:00
«Η νύχτα των ευχών», Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας και ο Δήμος Μετεώρων μας καλούν σε μία μουσική νύχτα γεμάτη ευχές και εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο.
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου
Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Ώρα 12:00
«Χορεύοντας στους ρυθμούς της Χριστουγεννιάτικης Παράδοσης», Εκδήλωση από τμήματα της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μετεώρων.
Κέντρο Ψηφιακής Προβολής, Ώρα 18:00
«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»
Χριστουγεννιάτικος Παιδικός Κινηματογράφος
Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Τζιμ Κάρεϊ) ξεκινάει και φέτος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο (Γκάρι Όλντμαν) και στον ευδιάθετο ανιψιό του (Κόλιν Φερθ). Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα από το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον εμφανίζονται και τον παρασύρουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί. Ο Σκρουτζ θα πρέπει να μαλακώσει την καρδιά του, για να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση μιας ολόκληρης ζωής, προτού είναι πολύ αργά…
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου
Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Ώρα 12:00
Η Δημοτική Φιλαρμονική παίζει Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην οδό Τρικάλων και συναντά την Παιδική Χορωδία Δήμου Μετεώρων στην κεντρική πλατεία, σκορπίζοντας Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες στην πόλη.
Αίθουσα Νίτσα Λιάπη, Ώρα 17:30
«Οι καλικάτζαροι και το δέντρο της γης», Παράσταση Κουκλοθέατρου από τους «3 Λαλούν». (ΑΦΙΣΑ)
Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου
Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, Ώρα 19:30
«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», Η θεατρική Σκηνή της Έλλης Βοζικιάδου παρουσιάζει το αριστούργημα του Χανς – Κρίστιαν Άντερσεν. Μια πλειάδα ηθοποιών μεταφέρει μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. (ΑΦΙΣΑ)
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου
Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, Ώρα 20:30
«Στην μάντρα του Αττίκ», Μουσικοθεατρική παράσταση κατά την οποία, αθάνατες μελωδίες του πιο διαχρονικού συνθέτη του 20ου αιώνα του Κλέωνα Τριανταφυλλίδη κατά κόσμον «Αττίκ», επαναφέρουν στην ψυχή μας χρώματα, αρώματα και συναισθήματα της προπολεμικής και μεταπολεμικής Αθήνας, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την ανεξίτηλη αξία τους. (ΑΦΙΣΑ)
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου
Κέντρο Ψηφιακής Προβολής, Ώρα 20:00
«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»
Ταινία διεθνούς παραγωγής σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή. Πρόκειται για την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης.
Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου
Κέντρο Ψηφιακής Προβολής, Ώρα 18:00
«Πολικό Εξπρές»
Χριστουγεννιάτικος Παιδικός Κινηματογράφος.
Το Πολικό Εξπρές ζεσταίνει τις καρδιές των θεατών και ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων! Παρακολουθήστε την ιστορία ενός μικρού αγοριού που αμφιβάλλει για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, μέχρι που την παραμονή των Χριστουγέννων θα συμβεί κάτι απίστευτο: Έξω από το σπίτι του θα σταθμεύσει ένα μαγικό τρένο – το πολικό εξπρές – το οποίο έχει προορισμό τον Βόρειο Πόλο και το σπίτι του Άγιου Βασίλη. Όλα αυτά φαίνονται απίστευτα στα μάτια ενός μικρού παιδιού, αλλά πολύ εύκολα γίνονται αληθινά, αρκεί να πιστέψει.
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου
Πλατεία Δημαρχείου, Ώρα 12:00
Ο Άγιος Βασίλης φθάνει στην Πλατεία Δημαρχείου, και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά.
Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου
Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, Ώρα 18:00
«Κόκκινη κλωστή δεμένη….», Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού από την κα Βίκη Φαγγρίδα και την κα Πόπη Ζιώγα.
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου
Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, Ώρα 18:00
«Ο Τριγωνοψαρούλης στην εορταστική Καλαμπάκα», Αφήγηση από το συγγραφέα του παραμυθιού κ. Ηλιόπουλο Βαγγέλη.
Σάββατο, 5 Ιανουαρίου
Κέντρο Ψηφιακής Προβολής, Ώρα 20:00
«Η Ρόζα της Σμύρνης»
Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα, ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.


Τοπικά Παραδοσιακά Δρώμενα Δήμου Μετεώρων
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου
Τ.Κ. Οξύνειας, Γιορτή Τσιγαρίδας
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου
Τ.Κ. Αγιοφύλλου, Γιορτή Τσιγαρίδας
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου
Τ.Κ. Κακοπλευρίου, Γιορτή  Τσιγαρίδας
Τ.Κ. Κρύας Βρύσης, Γιορτή Αλευριάς 

 

Επιστροφή