Παρουσίαση για την Επίδραση των Ηλεκτρονικών Μέσων στο Λόγο και τη Μάθηση

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Παρουσίαση για την Επίδραση των Ηλεκτρονικών Μέσων στο Λόγο και τη Μάθηση

    Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, η λογοθεραπεύτρια κα Μπιμπούδη Ζωή και η ειδική παιδαγωγός κα Λιούτα Ελένη, πραγματοποίησαν παρουσίαση σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούν τα ηλεκτρονικά μέσα στο λόγο και τη μάθηση.

Τόνισαν ότι η πολύωρη έκθεση  μπροστά σε οθόνες συμβάλλει στην καθυστέρηση του λόγου, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης και έχει επιπτώσεις στις σωματικές και νοητικές δεξιότητές των παιδιών.  
 
Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις ώρες έκθεσης των παιδιών τους στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, το οποίο στάθηκε ως έναυσμα για τη δημιουργία διαλόγου σχετικά με το βαθμό κατά τον οποίο οι γονείς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν θα θέσουν περισσότερα όρια στην πρόσβαση των παιδιών στο ίντερνετ.
 
Τέλος, ειπώθηκε ότι είναι σημαντικό να παρακινήσουμε το παιδί να ξεκινήσει δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν την τεχνολογία και στις οποίες καλό είναι να συμμετέχει ολόκληρη η οικογένεια.

Είναι λογικό τα παιδιά να στρέφονται στην "εύκολη λύση" του υπολογιστή όταν δεν έχουν να ψυχαγωγηθούν με κάτι άλλο, οπότε πρέπει να τους προσφέρουμε λύσεις που να είναι εξίσου διασκεδαστικές.

 Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας















 

 

 

Επιστροφή