Γιορτή έναρξης στα Κούτσουρα του Δαλαμάγκα Πέμπτη 25 Ιούνη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Γιορτή έναρξης στα Κούτσουρα του Δαλαμάγκα Πέμπτη 25 Ιούνη
“Τα πειραγμένα” Ιφιγένεια Ιωάννου - Δημήτρης Λάππας
Το Ρεμπέτικο, τα Blues, το Ροκ, η Ρέγγε, τα Δημοτικά, η Soul η Funk, οι λαϊκές μουσικές του κόσμου και όλα τα άλλα είδη μουσικής, δεν είναι απλώς είδη μουσικής... είναι τρόπος ζωής, είναι σκεπτικό, είναι νοοτροπία, είναι τρόπος λειτουργίας, άμυνας και εκτόνωσης απέναντι στο κατεστημένο της εξουσίας.



Είναι αυτό που βοήθησε και βοηθάει τον κόσμο να αφήνει πίσω τα προβλήματά του και να ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Μια τέτοια "άλλη πραγματικότητα", με τους ρυθμούς και τη μίξη όλων των ειδών της μουσικής, μαζεύτηκαν για να φτιάξουν ο Δημήτρης Λάππας κιθάρα ακουστική με την Ιφιγένεια Ιωάννου στο κανονάκι και στο τραγούδι.

Πολυμήχανοι και ταλαντούχοι ανατρέπουν τις δομές και τις φόρμες , αλλάζουν κουστούμια στις μελωδίες, αποκαλύπτουν τις μυστικές φωνές των τραγουδιών. Σαν καθαρόαιμα πειραχτήρια "πειράζουν" αγαπημένα τραγούδια και τα κάνουν τραγούδια του κόσμου.


Ανατρέχοντας στο παρελθόν συναντάνε τη Ρόζα Εσκενάζυ, τον Στράτο Παγιουμτζή, τον Μανώλη Χιώτη, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τόσους άλλους, να αποτυπώνουν τα καθημερινά τους ντέρτια και καημούς στις μουσικές τους, όπως ακριβώς έκαναν και οι gypsy της Γαλλίας, οι Αργεντίνοι μπαντονεονίστες και οι μπλουζίστες του Mississippi και της Νέας Ορλεάνης.

Αυτές τις στιγμές τις φωτίζουν με την δική τους φωτιά και ερμηνεία.

Με μαγιά την δεξιοτεχνία και συστατικά την φαντασία και τον διεθνισμό, "Τα Πειραγμενα" βαφτίζουν στο ρυθμό του σήμερα τραγούδια του 1930-1970 με τις ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις και ιδέες του Δημήτρη Λάππα .
 
Ο Δημήτρης Λάππας τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει σαν ένας εξαιρετικός βιρτουόζος τόσο στις κιθάρες,όσο και στο μπουζούκι.

Τον έχουμε απολαύσει ως σολίστα δίπλα στον  Διονύση Σαββόπουλο, στον Σωκράτη Μάλαμα, την Ελένη Βιτάλη, τον Γιώργο Νταλάρα στην Λιζέτα Καλημέρη, τον Βασίλη Λέκκα και πολλούς άλλους, αλλά και στις δικές του προτάσεις στο YouTube.

Τολμηρός αυτοσχεδιαστής, ευφάνταστος μουσικός, είναι από μόνος του ένα shaker πολλών παραδόσεων.

Η Ιφιγένεια Ιωάννου με σημαντικές συνεργασίες από το 2012 μέχρι σήμερα, εχει συμμετάσχει σε διάφορα σχήματα Σμυρναίικης και Ρεμπέτικης μουσικής, με κύρια συμμετοχή της στο "Εσπεράντο" και στα "Ρεμπέτικα με κιθάρες" του Δημήτρη Μυστακίδη.

Από το 2018 μαζί με τον Λάππα πρωτοξεκίνησαν την ιδέα των Πειραγμένων.

Πέμπτη 25 Ιούνη Γύρω στις δέκα

 
 






Δείτε video:

 

 

Επιστροφή