Eκδήλωση – συναυλία στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, στον Ομφαλό της Γης

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Eκδήλωση – συναυλία στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, στον Ομφαλό της Γης
Αλληλεγγύη και Συμπαράσταση προς τον Φίλο Ιταλικό Λαό

Στις 29 Αυγούστου υπό την Αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ - ΕΥΡΩΠΗ: ΚΟΙΝΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ – ΚΟΙΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ” – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ   ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ  ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣΗ κορυφαία εκδήλωση – συναυλία Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης προς τον Φίλο Ιταλικό Λαό και σε όλη την ανθρωπότητα του φετινού καλοκαιριού,  θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 στις 8 το βράδυ στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, στον Ομφαλό της Γης, μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό την Αιγίδα τού  Υπουργείου  Τουρισμού  και τού ΕΟΤ.

Στα πλαίσια της Ελληνοιταλικής Φιλίας και Συνεργασίας και του Κινήματος Αλληλεγγύης προς τον φίλο Ιταλικό λαό, όπως διαμορφώθηκε καθοριστικά τον καιρό της πανδημίας από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό Λαό, θα πραγματοποιηθεί αυτή η σπάνια και πολυσήμαντη εκδήλωση από το Κέντρο της Αρχαιότητας και Σύμβολο της Ενότητας του Αρχαίου Ελληνισμού, τους Δελφούς, που διευρύνεται και απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα με θέμα «Ελλάδα – Ιταλία – Ευρώπη: Κοινή Κουλτούρα – Κοινές Αρχές και Αξίες».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και υπό την Αιγίδα τού Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
Την εκδήλωση θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους εξαιρετικοί σολίστ, διακεκριμένοι καλλιτέχνες, που θα ερμηνεύσουν έργα Ιταλικής Όπερας και Ναπολιτάνικης Μουσικής.

Συγκεκριμένα, Θα εμφανιστούν ο διακεκριμένος  Αμερικανός τενόρος Μichael Wade Lee , που  θα ερμηνεύσει γνωστές άριες  από Ιταλικές  όπερες και η διεθνούς  φήμης  δημιουργός  και  ερμηνεύτρια  Μάριαν  Γεωργίου, που  θα τραγουδήσει  γνωστές  ιταλικές  συνθέσεις. Στο πιάνο θα τους συνοδεύσει ο  διακεκριμένος, Μάριος Καζάς.

Επίσης, θα εμφανιστεί η εκλεκτή ερμηνεύτρια Νατάσα Καραγιάννη, που θα ερμηνεύσει ιταλικά τραγούδια, ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύει ο Καθηγητής Γιάννης Παπαευαγγέλου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία Ελληνικής και Ιταλικής Μουσικής με Σολίστ , Ορχήστρα και τη Μεγάλη Μεικτή Χορωδία  Ελλάδος (με κορμό τη Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας του Δήμου Δελφών) στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Θα παρουσιαστεί ένα τεράστιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής («Όσον ζής φαίνου» του Σείκιλου), της Χριστιανοσύνης («Τη Υπερμάχω»), κορυφαία έργα της Ιταλικής Μουσικής Φιλολογίας (Εθνικός Ύμνος της Ιταλίας «Inno Di Mameli - Fratelli Italia», το μοναδικό «Va Pensiero» από την Όπερα “Ναβουχοδονόσωρ” του G. Verdi, η γνωστή Ναπολιτάνικη Καντσονέτα «O Sole Mio») και έργα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής.

Διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης.
Η Μεγάλη Μικτή Χορωδία θα προετοιμαστεί κατάλληλα από τον Νίκο Ευθυμιάδη στα πλαίσια του τριήμερου 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Διεύθυνσης Χορωδίας Δελφών, που θα γίνει στους Δελφούς και την Ιτέα, από 27-29 Αυγούστου 2020 με τη συμμετοχή Μαέστρων, Καθηγητών Μουσικής και Χορωδών από όλη την Ελλάδα.

  Το 1ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας Δελφών διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, στοχεύοντας στην δυνατότητα αξιοποίησης των καλοκαιρινών διακοπών από τον κόσμο της Μουσικής Εκπαίδευσης και της Χορωδιακής Μουσικής.
   Σκοπός της εκδήλωσης που υλοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο είναι να αναδειχθεί η διαχρονική αγάπη του Ελληνικού Λαού προς τον αδελφό Ιταλικό Λαό, ειδικότερα εν μέσω κρίσης και  τουριστικής περιόδου, αλλά και η αλληλεγγύη της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού προς όλη την Ανθρωπότητα, που υποφέρει από την πανδημία.

   Ειδικότερα, η πραγματοποίηση της εκδήλωσης από ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, θα  είναι πολλαπλά σημαντικό για την Ελλάδα, τη Φωκίδα, τους Δελφούς, τις Ελληνοιταλικές σχέσεις, αλλά και παγκόσμια.

Ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων είναι ένας φορέας συσπείρωσης, συνένωσης και πιο δυναμικής εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία και στηρίζει εκδηλώσεις που ενισχύουν ακόμη  περισσότερο τις Ελληνοιταλικές Σχέσεις και ειδικότερα στον τομέα του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της  Τέχνης και της Μουσικής.

Οι Έλληνες που σπούδασαν στην Ιταλία είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό. Πάνω από 50.000 Έλληνες έχουν σπουδάσει στην Ιταλία από τη δεκαετία του ’50 και κουβαλώντας την προηγμένη Ιταλική Κουλτούρα και Παιδεία, συμβάλουν στη χώρα μας.

Οι Έλληνες απόφοιτοι των Ιταλικών Πανεπιστημίων αποτελούν ένα αξιόλογο Επιστημονικό και Κοινωνικό δυναμικό για την Ελλάδα, καθώς και μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο ιταλικό λαό. Ο Σύλλογος αποτελεί ένα σταθερό βήμα συσπείρωσης, συνένωσης και πιο δυναμικής και εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία.

Η εκδήλωση αναμένεται να καλυφθεί από ξένα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον.

Επικοινωνιακή στήριξη: Δήμος Δελφών

Η εκδήλωση υλοποιείται υπό την Αιγίδα τού Υπουργείου  Τουρισμού και τού ΕΟΤ.

 

 

Επιστροφή